Novosti
POSLOVANJE AGROKORA

U četiri mjeseca operativna dobit 274,6 milijuna kuna
Objavljeno 12. lipnja, 2018.

Grupa Agrokor je u prva četiri mjeseca ove godine poslovala s operativnom dobiti od 274,6 milijuna kuna, što je 9,6 posto više od plana, podatci su iz najnovijeg mjesečnog izvješća izvanredne uprave, iz koje poručuju da je i u proteklih mjesec dana fokus rada bio na dijalogu i pregovorima s različitim skupinama vjerovnika s ciljem postizanja nagodbe u zakonskim rokovima.

Podatci pokazuju da su u prva četiri mjeseca sektori prehrane i poljoprivrede nastavili pozitivno poslovati, a sektor maloprodaje i veleprodaje bilježio je gubitak iz operativnog poslovanja.

Tako je sektor maloprodaje i veleprodaje u prva četiri mjeseca ostvario 3,82 milijarde kuna prodajnih prihoda, uz negativnu EBITDA-u (dobit iz operativnog poslovanja, u koju nije uključena naknada za upravljanje) od 13,2 milijuna kuna. Najveća tvrtka u sektoru maloprodaje i veleprodaje - Konzum, u prva je četiri mjeseca ostvario prodajni prihod od 2,58 milijardi kuna i EBITDA-u od 26 milijuna kuna. Konzum u četiri mjeseca bilježi i rast prometa i rast EBITDA marže u odnosu prema planu, a izvanredna uprava u priopćenju uz najnovije izvješće ističe kako je osobito dobre pokazatelje poslovanja Konzum imao u svibnju.

Preliminarni podatci Agrokora pokazuju da je sektor prehrane ostvario u četiri mjeseca 2,14 milijardi kuna prodajnih prihoda i EBITDA-u od 234 milijuna kuna. U sklopu tog sektora PIK Vrbovec je ostvario prihod od prodaje u prva četiri mjeseca od 503 milijuna kuna i EBITDA-u od 40,9 milijuna kuna, Jamnica od 302 milijuna kuna prihoda i EBITDA-u od 49,9 milijuna kuna, a Ledo je poslovao s 277 milijuna kuna prihoda i dobiti iz operativnog poslovanja od 32,8 milijuna kuna. Zvijezda je, pak, ostvarila prihode od prodaje od 216 milijuna kuna i EBITDA-u od 21 milijun kuna.

Agrokorov sektor poljoprivrede u prva je četiri mjeseca ostvario prodajne prihode od 642 milijuna kuna i EBITDA-u od 53,8 milijuna kuna. Najveći prihod u tome sektoru ostvarilo je Belje, 373 milijun kuna, uz EBITDA-u od 38,4 milijuna kuna. H

Možda ste propustili...

PROSJEČNA MIROVINA KOJU HRVATI PRIMAJU IZ INOZEMSTVA IZNOSI 2050 KN

Austrijanci isplaćuju 14 mirovina, a u Njemačkoj u staž ulazi i studiranje

ŠESTOMJESEČNI PROSJEK JE U PORASTU, ALI...

U lipnju pad broja turističkih noćenja

TRAŽE SE KANDIDATI ZA SLUŽBU U TRAJANJU OD DVIJE GODINE

Ministarstvo obrane zapošljava 234 vojnika i mornara u djelatnu službu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOMAĆI PROIZVOĐAČI ZA PRIMJENU SPORNOG HERBICIDA

Iako je, prema američkoj presudi, glifosat kancerogen, hrvatski ga voćari smatraju - ekološkim!

2

REAKCIJE NA SMRT MLADIĆA

Priveden zbog bacanja jaja na Ministarstvo

3

GODIŠNJICA RAZMJENE ZAROBLJENIKA U NEMETINU

Srpsko plaćanje odštete tema je samo za obljetnice