Osijek
PROF. BARKOVIĆ BOJANIĆ U ZAVIČAJNOJ PRIČAONICI

Slikovnice za sina i drugu djecu
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

Predstavljanjem slikovnice Park “Baš me briga” osječke sveučilišne profesorice Ivane Barković Bojanić, u utorak je započeo ciklus književnih susreta za djecu i mlade pod nazivom Zavičajna pričaonica u GISKO-u. Riječ je o upoznavanju zavičajnih spisatelja kroz predstavljanje njihova književnog rada, ali i drugih znamenitih sugrađana, koji će senzibilizirati djecu i mlade za očuvanje kulturne baštine grada i zavičaja. Osnovni je cilj poticanje čitanja, razvijanja ljubavi prema knjizi i stvaranja navike dolaženja u knjižnicu. A upravo je to i postigla profesorica, majka i autorica, predstavivši svoju petu slikovnicu učenicima drugog razreda OŠ Dobriše Cesarića. Pisati je, kaže, počela za svoga sina, a teme njezinih slikovnica vezane su uz obitelj, Osijek, sada i ekologiju. Odlučila je svake godine sinu pod bor staviti jednu svoju knjigu i u tome uspijeva. Za nju je to oblik igre s djetetom koji ga razvija i uči pravim vrijednostima.

- Šetali smo se jednoga dana parkovima i vidjeli smo čovjeka koji je pojeo sendvič i bacio papir na pod. Komentirali smo: “Vidi njega, baš me briga za park.” Nakon toga sin je stalno tražio da mu pričam priču “Baš me briga” – objašnjava Barković Bojanić. Proširila je priču na djecu i druge sugrađane koji slučajno ili namjerno prljaju park, iz kojega na koncu i patke odlaze.

- U suradnji i brizi park od “baš me briga” pretvara se u park “baš me jako briga” za moj prelijepi park, grad, obitelj, prijatelje – kaže autorica. J. Pejaković

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike