Osijek
AIR SHOW OSIJEK

Atraktivni preleti iznad grada
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

Iz Aerokluba Osijek još jednom skreću pozornost na bogati program ove subote (16. lipnja) - organizatori su naime aeromitinga. “Osijek Air Show 2018”, na čepinskom aerodromu, započinje od 13 sati i donosi ponudu simuliralog letenja, i to bar na dvama simulatorima - borbenog zrakoplova MiG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te upravljanje ovjesnom jedrilicom, tzv. bezmotornim zmajem. U ovom dijelu bit će i prezentacija radioupravljanih modela letjelica.

Od 15 sati započinje letački dio programa, uz uvijek atraktivna Krila oluje stižu i novi helikopteri Kiowa, oboje u sastavu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva! Usto, kao i prijašnjih godina, Air Show donosi prelete letjelica sportskih aeroklubova iz bližeg i šireg okruženja te skokove padobranaca. Ulaz je slobodan.

- Ovaj aeromiting organiziran je radi promocije zrakoplovnog sporta i zrakoplovno-tehničke kulture, ali i u spomen na pripadnike Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek tragično poginule u Domovinskom ratu - podsjeća Zvonimir Hromatko, ravnatelj “Osijek Air Showa 2018”. D.Ku.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije