Crna kronika
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Zapovjednik DVD-a oštetio društvo za 160 tisuća kuna
Objavljeno 13. lipnja, 2018.
Radio je prvu smjenu, a pisao da je radio i drugu te nedjeljama i blagdanima

DONJI MIHOLJAC - Protiv 53-godišnjaka s područja Donjeg Miholjca Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo je optužnicu zbog zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Odvjetništvo optužnicom tereti 53-godišnjaka, kako neslužbeno doznajemo zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva, da si je isplaćivao veće plaće od 1. siječnja 2005. do 31. srpnja 2015. godine u Donjem Miholjcu, kao odgovorna osoba društva, zadužen sukladno statutu društva provoditi operativne poslove i djelatnosti. Plaće si je isplaćivao suprotno članku relevantnog Pravilnika o unutarnjem ustroju i načinu rada. Iako je radio redovito tjedno radno vrijeme u prvoj smjeni, a iznimni uvjeti za rad u drugim smjenama nisu ostvareni, lažno je prikazivao da je radio u drugoj smjeni nedjeljom, državnim blagdanom i u neradne dane u rasporedu smjena za profesionalno uposlene djelatnike društva te u evidencijama i pregledu radnih sati za obračun plaće za svaki mjesec. Tereti ga se da je navedenu neistinitu dokumentaciju ovjeravao svojim potpisom i pečatom društva i dostavljao računovodstvu Grada na temelju kojih je obavljan obračun plaće i dodataka na plaću. Na račun tih obračuna osnovna plaća mu je povećana za nepripadajuće isplaćene iznose dodataka na plaću za rad koji nije obavio u iznosu od 66.754,83 kune. Navedeni je iznos uzeo i zadržao za sebe te time oštetio društvo za isplaćene iznose dodataka na plaću i pripadajuće poreze i doprinose na plaću u iznosu od 131.527,49 kuna. 

Osječko Županijsko državno odvjetništvo optužnicom tereti 53-godišnjaka i da je od 14. siječnja 2010. do 22. prosinca 2011. godine, kao odgovorna osoba društva, zadužen sukladno odredbama statuta društva i članka iz Pravilnika o unutarnjem ustroju i načinu rada, provoditi operativne poslove te se brinuti o ispravnosti vozila i ostale opreme i predlagati nadležnim tijelima njihovu nabavu, naručio rezervne dijelove i opremu za različite vrste vozila kojima se društvo nije koristilo, iako je znao da se dijelovi i oprema ne mogu i neće ugraditi u motorna vozila i radne strojeve kojima se koristilo društvo.

Sandra LACIĆ
DIJELOVE ZA VOZILA ZADRŽAO

Osječko Županijsko državno odvjetništvo tereti 53-godišnjaka da je naručene dijelove za vozila preuzeo i platio sredstvima društva trgovačkom društvu iz Valpova na temelju 32 računa i obrtu iz Valpova na temelju 26 računa u ukupnom iznosu od 27.671,08 kuna. Potom je, tereti ga se, navedene autodijelove i opremu maloprodajne vrijednosti 32.526,02 kune uzeo i zadržao za sebe oštetivši na opisani način društvo za iznos plaćenih računa od 27.671,08 kuna.

krivotvorine

VEĆE SI JE SATNICE PISAO 10 GODINA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike