Mozaik
OSJEČKO LJETO MLADIH

Goran Bare: Trebamo ovo pretvoriti u lijepu tradiciju!
Objavljeno 12. lipnja, 2018.

- Braćo i sestre, drago mi je da ste došli u ovolikom broju i mislim da bismo trebali napraviti tradiciju od ovoga, da svake godine dođem u ovo vrijeme – rekao je legendarni Goran Bare nastupajući na 38. Osječkom ljetu mladih.

Brojnoj je publici u dvorištu Vege predstavio svoj novi album “Nuspojave”, a na bini se pojavio s maramom na glavi baš kao na prednjoj strani albuma. Ovaj relativno kratak album izveo je u cijelosti, a neke od sedam pjesama koje je izveo bile su: prvi singl ovoga albuma “Ljubav krvari”, “Osvijesti me”, “Skarabej go-go” i “Zašto” kao posljednja pjesma albuma. Svojim albumom, kako kaže, pokušao je vratiti stari, dobri rock.

- Pop je nešto najgore, vjerujte mi. To je derivat anglosaksonskog s****. Zato se trudim da svoje pjesme vratim korijenju našega prostora. Bit će svirka još bolja dok se malo navježbamo, ali već i sada je dobra! – poručio je Bare publici.

Nakon predstavljanja svoga novog albuma svirku su nastavili u poznatijem i publici prihvatljivijem tonu sa starim hitovima “Bez pameti”, “Budi ponosan”, “Mršavi pas” i mnogim drugim. Svojim je autentično neobičnim plesnim pokretima i gotovo nerazumljivim govorom ispunio prostor energijom i pokazao da još uvijek nije prošlo njegovo vrijeme.

- Majke su vječne! Koliko god Bare bio neobičan i načinom života i glazbom koju izvodi, jednostavno ima to nešto što u ljudima izaziva eksploziju pozitivne energije, a uostalom uvijek mi je iznimno drago kada se u našem gradu ugosti ovako neka kvalitetna rock-svirka – izjavio je obožavatelj ovoga benda. I.Stjepanović.

Najčitanije iz rubrike