Sport
HRVATSKI KOŠARKAŠI NA OKUPU

Anzulovićeva momčad nema prava na kiks
Objavljeno 11. lipnja, 2018.

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović u ponedjeljak je okupio momčad i počele su pripreme za kvalifikacijske utakmice koje vode na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. Hrvatske košarkaše 28. lipnja u Trstu čeka utakmica protiv Italije, a 1. srpnja protiv Rumunjske u Cluju.

- Napokon smo došli do dana kada krećemo u novi ciklus priprema i utakmica. Čekali smo s objavljivanjem popisa od 17 igrača, koji se okupljaju, jer do jučer praktički nismo znali tko će se moći odazvati, a tu prije svega mislim na NBA igrače. Još nisu ovdje, ali garantiram vam da svi oni žele igrati za hrvatsku reprezentaciju. To je meni u startu bilo najvažnije, baš svi s kojima sam kontaktirao izrazili su želju da igraju u kvalifikacijama za SP - kazao je Anzulović, koji je preuzeo momčad nakon odlaska Ivice Skelina s klupe. Pred novim izbornikom su prvi ispiti, a Hrvatska više nema pravo na kiks. Kina je i ovako vrlo daleko, a svaki sljedeći poraz najvjerojatnije bi nas ostavio bez nastupa na svjetskoj smotri.

Nakon okupljanja u Zagrebu košarkaši su krenuli prema pripremnoj bazi u Sv. Martinu na Muri, gdje će 15. lipnja odigrati trening-utakmicu s U20 reprezentacijom Hrvatske, a 17. lipnja odlaze u Opatiju, gdje će 19. i 22. ovoga mjeseca odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom BiH. Bit će ovo još jedno radno ljeto, jer Hrvatsku u kolovozu očekuje i turnir u Kini.

Izbornik je objasnio i situaciju s NBA igračima, koji u ponedjeljak nisu bili na okupljanju u Zagrebu.

- Imamo potvrdu od Lakersa za Ivicu Zubca, od Indiane za Bojana Bogdanovića a, prema razgovoru s Darijem Šarićem, i on će se pojaviti na pripremama. Dolaze nakon 20. lipnja, kada se igrači iz NBA mogu priključiti trenažnom procesu. Što se tiče ostalih igrača, svi su izrazili veliku želju za participiranjem, ali trenutno to neće biti moguće - naglasio je Aanzulović. I. Li.

Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike