Sport
BIJELO-PLAVI ISPROBALI NOVI TRAVNJAK

Zekić odmah oštro: Više
nema pardona ni za koga
Objavljeno 12. lipnja, 2018.
Osječani treniraju u Gradskom vrtu i pripremaju se za odlazak u Veliku

Nogometaši Osijeka jučer poslijepodne odradili su prvi trening na pripremama za novu sezonu. Imali su bijelo-plavi prilike isprobati novi travnjak Gradskog vrta, koji je ravan poput stakla.

Trener Zoran Zekić imao je razloga za zadovoljstvo, jer džombe i grbe više neće sprječavati njegove nogometaše u razvoju brže i točnije igre. No opet je pronašao nešto što ga zabrinjava.

- Novi travnjak je savršen, ali uvjeti za trening i dalje su nam na niskoj razini jer pomoćni je teren isti kakav je i bio - mrgudao je Zekić.

Zato se treniralo na glavnom terenu, a uskoro će se Osječani preseliti u Veliku, gdje će imati kvalitetan travnjak, a valjda će i temperature, koje su ovih dana opet vrlo visoke, biti ugodnije.

Više nema popusta

Puno toga smislio je Zekić tijekom stanke. Razmatrao je promjenu formacije igre s dva napadača, ali u trenutačnoj konstelaciji snaga to će vjerojatno još malo pričekati, jer Osijek ima vrlo jake snage na krilnim pozicijama, pa će se Zekić prilagoditi tome. No možda bude utakmica gdje će se odlučiti za postavu s dvije špice. Naravno, dosta će toga ovisiti i o prijelaznom roku, odnosno o tome koji će igrači eventualno napustiti Gradski vrt. Naime, Mileta Škorića u tim novim nacrtima Zekić vidi na poziciji veznog igrača.

- Kada smo ga, krajem prošle sezone, prebacili u vezni red, igra nam je živnula. Upravo smo u ta posljednja četiri nastupa napokon bili na tragu nogometa koji želim. Tim putem trebali bismo nastaviti i u novoj sezoni, s tim što moramo popraviti rezultate. Igrali smo dobro, ali smo puno promašivali i zato su nam bodovi izmicali iz ruku. Želja mi je igrati još više napadački, a nadam se kako ćemo sve te moje ideje uspjeti provesti u djelo - kaže Zekić.

Najavio je i promjenu odnosa prema igračima. Dosad im je nerijetko bio gromobran momčadi. Svu negativu preuzimao je na sebe, trpio je i forsirao neke ljude iako im je forma bila u dramatičnom padu. No sada je došlo drugo vrijeme. Treća je godina projekta i pardona više nema. Očekivat će se rezultatski iskorak u HNL-u. Ovo nije više Osijek u kojem se može nekome gledati kroz prste. Ja si prvi to više ne smijem dopuštati. Konkurencija je dobra, a iz nje će igrati samo oni najbolji. Više nemam namjeru čekati bilo koga da se probudi ili proigra, odlučan je trener bijelo-plavih.

Svježa krv

Momčad svake godine treba osvježiti s nekolicinom novih igrača. Svježa krv pokrene i starosjedioce. Na početku priprema Zekić je rosteru priključio sedam igrača iz druge momčadi, koja je trijumfalno završila trećeligašku sezonu, a s posudbe su se vratili Josip Špoljarić i Tomislav Štrkalj. Došlo je vrijeme da se njihov status definira.

- Imamo 30-ak igrača u kadru. Imamo snagu i mladost, a možda su nam u tome unutrašnje rezerve. Volio bih da ti igrači iz druge momčadi i povratnici s posudbi imaju ambiciju nametnuti se, a ne da misle kako su s nama tek tako. Prilika im je pružena, dalje ovisi samo o njima samima - poručuje Zekić.

Naravno, kada pričamo o igračkom rosteru, neizbježna je priča i o transferima. Zasad su stigli Kamenar i Radeljić, ali neće to biti kraj. Posebno ako bude odlazaka.

- Imamo spremna rješenja ako bi nas neki prvotimci napustili. Odmah ćemo reagirati i na te pozicije dovesti nove igrače ako unutar postojećeg kadra nemamo rješenja - rekao je Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.

Inače, prvi klupski sportski operativac veseli se novoj sezoni.

- Mislim kako zadovoljni mogu biti i naši navijači. Bit će ovo uzbudljivo ljeto. Prvo SP, pa onda opet naša europska avantura, težnja pojačavanju momčadi, a, nadam se, i veća konkurentnost u prvenstvu. Kada tome dodate gradnju novog stadiona i klupskog kampa, onda stvarno mislim kako navijač NK Osijek može biti sretan čovjek - kaže Petrović.

Može, može, ali bit će još sretniji ako Petrović priskrbi kakvo zvučno igračko pojačanje. Ne radi se tu samo o poboljšanju kvalitete igre nego i o klupskom rejtingu, a i poruci koju se šalje konkurenciji uoči sezone. Osječkom bi klubu jedan “kapitalac” u prijelaznom roku baš dobro došao. Ono što se kaže, kao budali šamar. Alene, na tebe je red...

Dalibor KELER
MILOVIĆ I JAMBOR

Ostalo je otvoreno i pitanje mogućnosti povratka Gorana Milovića i Nikole Jambora, koji su bili u Osijeku na posudbi. Zasad nema novosti o tom pitanju. Zapreka se krije u odštetama koje su izvjesili njihovi klubovi. Kinezi za Milovića traže čak milijun dolara, a Lokeren bi za Jambora želio 700.000 eura. Naravno, u Gradskom vrtu nikome ne pada na pamet istresti toliko novca, ali još nisu do kraja odustali od njih dvojice.

- Uvijek postoji mogućnost raskidanja ugovora ako oni nisu u prvom planu u tim klubovima. Ako se okolnosti razviju na taj način, onda će nam biti zanimljivi - rekao je Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek. D.Kl.

Možda ste propustili...

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana