Sport
MARIN ŠEGO

Mi Međugorci svi smo susjedi
Objavljeno 12. lipnja, 2018.
Navikli smo igrati pred punim tribinama, iskreno, volio bih da i u Podgorici atmosfera bude paklena, kao u Osijeku

Ovih dana Međugorci su posebno popularni. Kada se spominje Međugorje, u posljednje vrijeme najmanje se priča o Gospi, čije je ukazanje zapravo i proslavilo to mjesto na hercegovačkom kršu. Počelo je s Roland Garrosom. Ivan Dodig osvojio je naslov u mješovitim parovima, a daleko, do četvrtfinala singla, dogurao je još jedan tenisač iz Gospina mjesta, Marin Čilić.

U međuvremenu tamo se skrasio trenutno najpoznatiji hrvatski bjegunac od hrvatskih zakona Zdravko Mamić, a Međugorje je nastavio proslavljati i Marin Šego. Rukometni vratar vratio se u kadar reprezentacije Hrvatske i za susret s Crnom Gorom te postao jedan od junaka u visokoj pobjedi. S deset obrana bio je jedan od onih čije se ime, odnosno prezime, skandiralo u dvorani Gradski vrt tijekom prvog susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u kojem su naši rukometaši slavili sa 32:19.

- Da, mi iz Međugorja postali smo popularni. A, zanimljivo, svi smo mi susjedi u krugu od sto metara. A sada nam je i Mamić stigao u susjedstvo - rekao je Šego, koji će svoje obrane umnogome pripisati odličnoj igri cjelokupne momčadi u obrani.

- Nismo imali kontinuitet otpočetka, a onda, kada su dečki ušli čvršće u obranu, počeli su raditi faule unutar devet metara, zaigrali su čvršće i nisu više dopuštali lagane pogotke. I ja sam nanizao nekoliko obrana i već na poluvremenu pristojno smo se odlijepili. Mislim da su dečki od te 20. minute stvarno igrali vrhunsku obranu, borili su se, svaka im čast.

Svaka čast i publici?

- Publika je bila vrhunska. Zahvalio bih svima koji su došli. Dolazio sam s reprezentacijom prije u Osijek i uvijek su doček i atmosfera bili sjajni.

Nije ga dugo bilo u hrvatskoj reprezentaciji. Splet je to čudnih okolnosti. A branio je nakon Zagreba u vrhunskim europskim klubovima, sudionicima Lige prvaka. Wisli, Kielceu, mađarskom Pick Szegedu. S Kielceom je postao i europski prvak. A već su mu 33 na leđima.

- Vratio sam se u reprezentaciju i to je sada jedino važno. Uvijek sam se bio spreman odazvati, a zašto me nisu zvali, to je prošlost. Iskreno, dosta je nas došlo koji nismo dugo zajedno igrali, ima i onih koji su se, kada smo se okupili, tek upoznali. Zbog toga što se baš i ne poznamo, mene je ova prednost iznenadila. Očekivao sam pobjedu, ali ne s tolikom razlikom. Ipak nismo zajedno prije odigrali gotovo ni jednu utakmicu.

Hoće li “minus 13“ ohladiti Crnogorce uoči uzvrata? Očekivala se paklena atmosfera u Podgorici. Nakon ovoga ambicije su im sigurno splasnule?

- Iskreno, volio bih da atmosfera bude paklena i u uzvratu, kao što je bila u Osijeku. Mi smo navikli igrati pred punim dvoranama i nadam se da će i u Podgorici biti takva atmosfera. To je dobro za rukomet - rekao je Međugorac Šego.

Krešimir LACKOVIĆ
Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike