Novosti
STRAH OD OSPICA

Necijepljena djeca ne smiju u vrtić
Objavljeno 11. lipnja, 2018.

Dječji vrtići Dubrovnik u dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavijestili su roditelje o mjerama opreza zbog moguće epidemije ospica. Naime, procijepljenost građana u toj županiji nedovoljna je da bi se stekao kolektivni imunitet protiv te opasne i jako zarazne bolesti.

Dječji vrtići navode kako se svi roditelji necijepljene djece moraju što prije javiti izabranim pedijatrima i cijepiti svoju djecu u što kraćem roku te su dužni o tome obavijestiti zdravstvenu voditeljicu vrtića. “Sva djeca koja nisu cijepljena trebaju ostati u svojoj kući najmanje do 26. lipnja, a svu cijepljenu djecu koja razviju neke od respiratornih simptoma koji mogu upućivati na ospice treba odmah udaljiti iz vrtića i konzultirati infektologa bez odlaska pedijatru”, stoji u obavijesti roditeljima, a kako navodi Dubrovački vjesnik.

Na tom je području dosad potvrđeno osam slučajeva oboljelih od ospica od kojih su većina djelatnici Opće bolnice Dubrovnik koji su bili u kontaktu s prvim zaraženim krajem svibnja, 34-godišnjakom iz Stona.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u petak je rekao kako se u Dubrovniku poduzimaju ozbiljne mjere kako ne bi došlo do širenja epidemije. “Sve što je više od tri oboljela može se nazvati epidemijom. To je relativno mali broj, ali zabrinjava zbog niske procijepljenosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji”, rekao je tada ministar. D. Pav.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROSJEČNA MIROVINA KOJU HRVATI PRIMAJU IZ INOZEMSTVA IZNOSI 2050 KN

Austrijanci isplaćuju 14
mirovina, a u Njemačkoj
u staž ulazi i studiranje

2

POLICIJA UPOZORAVA NA PRIJEVARE PRI "IGRAMA" NA FACEBOOKU

Prevarantima poslali kopije osobnih iskaznica jer su mislili da će dobiti nekakvu nagradu

3

KOD SPOMEN OBILJEŽJA U NEMETINU

Obilježena 26. obljetnica najveće razmjene ratnih zarobljenika