Osijek
KOORDINACIJA SAVJETA MLADIH

Razmjena dobrih praksi
Objavljeno 12. lipnja, 2018.

U Osijeku, sjedištu Osječko-baranjske županije, održana je proteklog vikenda šesta sjednica Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske, kojom predsjeda Savjet mladih Osječko-baranjske županije na čelu s Donnom Šimatić. Ona je istaknula važnost međusobnog umrežavanja savjeta mladih kako bi mogli razmijeniti dobre prakse savjeta mladih koje se mogu primijeniti u vlastitoj lokalnoj sredini. Članove Koordinacije na svečanom je otvorenju sjednice pozdravio i poželio im uspješan rad župan Anušić koji je tom prilikom istaknuo važnost ambicije mladih ljudi da budu aktivni dionici društvenih događanja.

Na sjednici su sudjelovali predstavnici deset županijskih savjeta, predstavnici upravnih tijela Osječko-baranjske županije, Savjet mladih Osijeka, Savjet mladih Belišća, predstavnica Grada Valpova, te Mario Žuliček uime Udruge gradova u RH. Članovi Koordinacije izabrali su novog međunarodnog tajnika, Romana Radonića, a pobjednikom natječaja za izradu vizualnog identiteta Koordinacije koji je organiziran uz potporu Hrvatske zajednice županija proglašen je Dalibor Šumečki.

Na sjednici je izglasan i program rada za idućih šest mjeseci, koji uključuje potpisivanje Sporazuma o suradnji Koordinacije i Hrvatske zajednice županija, provođenje njihovih zajedničkih projekata, te aktivnosti kojima će se motivirati predstavnike vlasti na osnivanje savjeta mladih. D. Miklić

Danijel MIKLIĆ
Možda ste propustili...

SVE EKIPE RJ PROMETNICE SU NA GRADILIŠTIMA

Županijska dobiva novi asfaltni sloj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OŠTEĆENJA NA NEDAVNO OBNOVLJENOJ FASADI

Završetak obnove bivše Ugo-škole tek nagodinu

2

OD 16. KOLOVOZA FINALNA SNIŽENJA

Najveće gužve "lovaca na popuste" očekuju se u subotu i nedjelju

3

PROJEKT OMILJENOG OSJEČKOG PČELARA IPAK ĆE ZAŽIVJETI?

Stojanović: Želimo da učenici kušaju medeni maslac Milana Kramera

oglas