Regija
FIŠIJADA I SMOTRA FOLKORA

Najfiš skuhao je Darko Novaković
Objavljeno 11. lipnja, 2018.

DONJA MOTIČINA

Na devetoj vatrogasnoj fišijadi u Donjoj Motičini za Dan općine na nogometnom igralištu okupile su se ekipe DVD-ova iz Ledenika, Podgorača, Kelešinke, Stipanovaca, Vukojevaca, Zoljana, Donje Motičine, Feričanaca i Valenovca. Iskusnom Darku Novakoviću iz DVD-a Vukojevci u respekitabilnoj je konkurenciji uspjelo pobijediti, uz dodatne “začine”, kako je sam rekao - ljubav prema kuhanju fiša, kao i činjenicu da ima puno “utakmica” u pripremanju ove slavonske delicije, ali i čobanca te roštilja i peke.

- Tajna je u ljubavi prema kuhanju, kao i paprici koja je glavni začin. Naravno da neću otkriti gdje sam nabavio papriku – rekao je najbolji fiš-majstor Darko Novaković.

Drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Donja Motičina, a treće DVD-a Ledenik. Komisija za ocjenjivanje fiša u sastavu Stanislav Vinković, Ivica Kohutek i Igor Kolarić ocjenjivala je boju, okus, miris i izgled.

- Svake godine dolaze sve bolji i bolji kuhari tako da nije bilo lako odlučiti o pobjedniku. Generalno, svi fiševi bili su dobri, a kod pobjedničke trojke presudne su bile nijanse - rekao je predsjednik ocjenjivačke komisije Stanislav Vinković.

Tri prvoplasirane ekipe dobile su priznanja i pehare, koje su im uručili načelnik općine Željko Kovačević, predsjednica Općinskog vijeća Ružica Mikičić i predsjednik DVD-a Donja Motičina Boro Peršić.

Osim fiša natjecateljskih ekipa, posjetitelji su besplatno mogli kušati i fiš koji je spravljen u kotlu od 100 litara, a bilo je tu i kotlića donjomotičanskih udruga - NK Motičina, HKD-a Izvor i Udruge pčelara Trut.

Fišijada se još jednom potvrdila kao jedan od najvažnijih događaja u sklopu obilježavanja Dana općine. Pohvale za odličnu organizaciju idu DVD-u Donja Motičina te Općini Donja Motičina, koja je kao pokrovitelj pribavila 130 kilograma šarana za sve kotliće. Svu ribu očistio je Zlatko Briš, vlasnik ribarnice iz Našica.

Osim fišijade, kao i svake godine za Dan općine, održana je i tradicionalna, 17. smotra folkora. Zbog kiše održana je u nastavno-sportskoj dvorani OŠ Vladimira Nazora, a uz domaćine, HKD Izvor Donja Motičina, u programu su sudjelovale folklorne skupine iz Bekteža, Beravaca, Bogdanovaca, Crkvara, Oriovca i Šaptinovaca. S. Fridl

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli