Regija
ĐAKOVAČKI UGOSTITELJI REVOLTIRANI

Zbog Zakona o buci u kafićima bez navijanja?
Objavljeno 12. lipnja, 2018.

ĐAKOVO - Među ugostitelje Đakovštine ovih se dana uvukao bauk decibela, a na površinu je isplivala i druga problematika. Naime, proširila se vijest da će se u gradu striktno provoditi Zakon o buci te da vlasnici lokala ne smiju postavljati televizore na ljetne terase svojih objekata. Televizori možda i ne bi bili takav problem da pred nama nije Svjetsko nogometno prvenstvo, a Đakovčani, kao i ostali građani naše domovine, vole gledati prijenos utakmica na terasama omiljenog lokala u društvu prijatelja, što sada postaje upitno.

- Revoltirani, ugostitelji su se samoinicijativno sastali odlučni u tome da se konačno počnu rješavati problemi, kojih nije malo, a sve je kulminiralo informacijom da će se u našem gradu striktno provoditi Zakon o buci, koji zabranjuje puštanje glazbe i ostalu buku nakon 23 sata, te zabrana postavljanja TV-a - rekla nam je Nada Prskalo Ališić, predsjednica Ceha ugostitelja, u ime Udruženja obrtnika Đakovo. Dodaje da je to poznato i Gradu.

- Prema Službenom glasniku Grada Đakova iz 2015. godine, vlasnici ugostiteljskih objekata dužni su osigurati da se nakon 23 sata glazba ne čuje izvan prostora objekta, kao i spriječiti stvaranje buke u ugostiteljskom objektu i ispred njega - kaže Prskalo Ališić prenoseći pitanje ugostitelja može li Grad donijeti odluku o promjeni u pojedinim prigodama.

Hoće li Đakovčani biti jedini u Hrvatskoj koji neće moći svoje navijačke sklonosti iskazati na otvorenom, dok će se na svim TV postajama vrtjeti snimke navijača koji burno proslavljaju svaki zgoditak reprezentacije, pitaju se đakovački ugostitelji.

U želji da dobijemo potpunu informaciju, obratili smo se i sanitarnoj inspektorici Branki Jurković. Uputila nas je na Ministarstvo zdravlja te očekujemo njegovo očitovanje o Zakonu o buci. Marija Alduk

Marin Mandarić: Odluku može donijeti Gradsko vijeće

- Održan je sastanak sa sanitarnom inspektoricom zaduženom za ovu problematiku i mogu reći da se poduzima sve što se može kako bi se riješio ovaj problem. Zakon o buci predviđa da jedinica lokalne samouprave može donijeti odluku o promjeni, a donijeti ju može Gradsko vijeće - doznajemo od gradonačelnika Marina Mandarića, koji dodaje da bi se promjene odnosile na korzo i Ulicu bana Jelačića. Naglašava da se rješenje traži i uvjeren je da će se i pronaći, na zadovoljstvo svih.

Možda ste propustili...

URBANO PODRUČJE VINKOVCI

Za biciklističke staze 4,3 mil. eura

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike