Mozaik
U ZAGREBU

Završeno snimanje serije Uspjeh
Objavljeno 12. lipnja, 2018.

U Zagrebu je završeno snimanje serije Uspjeh, prve originalne HBO produkcije u našoj regiji. Predstavnici HAVC-a zajedno su s medijima iz Hrvatske, Srbije i Makedonije prošlog tjedna posjetili ekipu na setu, pri snimanju scena u jednom zagrebačkom hotelu. Goste je dočekala producentica Ana Balentović (HBO Adria).

“Izuzetno sam ponosna na ovaj projekt, na priču Marjana Alčevskog koju smo razvijali punih 18 mjeseci i sada snimamo zadnje scene. Najvažniji dio posla je odrađen, slijedi postprodukcija. Serija cilja na publiku ove regije, ali priča je univerzalna i bit će dostupna na HBO platformi publici iz cijeloga svijeta”, rekla je Balentović.

Na, filmskom opremom okupirani, 9. kat hotela novinare je odveo producent Nebojša Taraba (Drugi plan). Upravo se pripremala scena u kojoj su sudjelovali Iva Mihalić, Tara Thaller i Uliks Fehmiu. Nismo ih puno smetali, jer ekipu je, pod redateljskom palicom oskarovca Danisa Tanovića, čekalo cjelonoćno snimanje. Ipak, zajedno s kolegama, iskusili smo kako cijela priča izgleda s one strane kamere.

Daniel Rafaelić, ravnatelj HAVC-a, iskoristio je priliku i pozdravio cijelu ekipu te izrazio veliko zadovoljstvo što se ovako značajni projekti snimaju upravo kod nas. Serija Uspjeh prijavljena je u program poticanja ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela HAVC-a. Scenarist Marjan Alčevski tom je prilikom istaknuo: “Cash rebate program HAVC-a je ne samo potaknuo strane produkcije da dolaze snimati u Hrvatsku nego i omogućio da se u Hrvatskoj stvori kritična masa filmskih djelatnika koji rade na razini najzahtjevnijih svjetskih projekata”.

Serija ima šest nastavaka, a snimanje, koje se većinom odvijalo u Zagrebu, trajalo je od početka ožujka do kraja svibnja. Podsjećamo da je scenarij Marjana Alčevskog izabran na natječaju 'First Draft' HBO Adrie na koji je pristiglo 570 scenarija. Redatelj je Danis Tanović, a glavne uloge tumače Marija Škaričić, Uliks Fehmiu, Iva Mihalić, Toni Gojanović i Tara Thaller. J.Kn.

Možda ste propustili...

EMISIJA RADIJA OSIJEK “RITAM ŠOKADIJE”

Snaši nagrada za tamburaški hit

DOVRŠENA DODJELA NAGRADA MUSIC PUB

Najbolji pjevači su Tony Cetinski i Mario Huljev

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UMRO NAJSTARIJI ČOVJEK

Još u subotu je bio dobro, a sad ga više nema

2

SAJAM VJENČANJA U TC PORTANOVA OSIJEK

Zvijezde nosile reviju za pomoć djeci s autizmom

3

ODRŽANO 20. ZIMSKO SPREMANJE

U Antinu prikazana ljepota zimskog crkvenog ruva