Mozaik
26. DJEČJI TAMBURAŠKI FESTIVAL CVJETIĆI GLAZBE PLETERNICA 2018.

Pobjednici druge večeri Borna Erjavac, Lana Bobek i Benjamin Poleto
Objavljeno 11. lipnja, 2018.

Kiša je prijetila i drugoj večeri 26. Dječjeg tamburaškog festivala Cvjetići glazbe Pleternica 2018., pa je održan u Školskoj sportskoj dvorani. Ovo je bila Autorska večer, koja je vraćena ponovno nakon devet godina, u kojoj najmlađi solisti pjevaju autorske pjesme, napisane samo za ovaj festival.

Nastupilo je devet mladih izvođača uz odlične voditelje Saru Alaber i Gabrijela Radonića. Uvod u festival izvele su Pleterničke mažoretkinje svojim plesom, a festival je proglasio otvorenim požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

- Ove se godine vratila tradicija ukinuta 2009. godine, kada je izišao i posljednji, osmi nosač zvuka Cvjetića glazbe s autorskim skladbama. Vjerujem da će se ovih devet novih pjesama rado slušati i pjevati, ne samo među mladom publikom nego i među starijima. Ostvarenje nosača zvuka omogućio je Grad Pleternica na inicijativu gradonačelnice Antonije Jozić, koja je motivirala njegovo ponovno pokretanje. Svih devet skladbi autorske večeri nalazi se na nosaču zvuka Cvjetići glazbe Pleternica 2018. – istaknula je predsjednica Glazbenog društva Cvjetići glazbe Katarina Aladrović Slovaček.

Prema odluci stručnog žirija najbolje je otpjevao svoju skladbu “Reći ću ja rodi” Borna Erjavac, druga je bila Lana Bobek sa skladbom “Pjevačica i frizerka”, a treće mjesto osvojio je Benjamin Poleto sa skladbom “Pjesma moje Anice”. Nagrade su najuspješnijima dodijelili Tomislav Lucić iz tvrtke Tofrado Pleternica, Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan i Antonija Jozić, gradonačelnica grada Pleternice.

Pjevala je još Leona Zorić skladbu “Moja baka i vegetarijanka”, Luka Žiberna “Sve se negdje izgubilo”, Lana Baketarić “Bakine priče”, Marta Morvaj “Šljiva”, Julija Krišković “Pleternico moja” i Stjepan Ribičić “Plavo nebo zna da te volim ja”. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

HRVATSKA TELEVIZIJA O KRAJU SHOWA “A-STRANA”

Treba napraviti pauzu i dalje razvijati format

NA GODIŠNJICU DOLORESINE SMRTI

The Cranberries objavili novi singl

U ROCK-BAR KING U ĐAKOVU

Dolaze Repetitor i Psihomodo pop

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UMRO NAJSTARIJI ČOVJEK

Još u subotu je bio dobro, a sad ga više nema

2

SAJAM VJENČANJA U TC PORTANOVA OSIJEK

Zvijezde nosile reviju za pomoć djeci s autizmom

3

ODRŽANO 20. ZIMSKO SPREMANJE

U Antinu prikazana ljepota zimskog crkvenog ruva