Sport
RAFAEL NADAL VLADAR PARIŠKE ZEMLJE

Rafu ništa ne može zaustaviti, Roland Garros 11. je put njegov
Objavljeno 10. lipnja, 2018.

Nevjerojatni i neuništivi španjolski tenisač Rafael Nadal osvojio je 11. put u karijeri Roland Garros! Kralja zemlje u Bulonjskoj šumi ništa ne može zaustaviti, ni suparnik ni ozljeda, to je njegovo dvorište u kojem vlada i dominira. U finalu drugog Grand Slama sezone Rafa je u nedjelju svladao Austrijanca Dominica Thiema sa 6:4, 6:3, 6:2. Meč je trajao dva sata i 44 minuta igre, neizvjesnosti je bilo samo do pred kraj prvoga seta, no kada je Španjolac uhvatio ritam, Thiem je nestao s terena.

Thiem je do finala bio dobar, ma odličan, u nedjelju se očekivala neizvjesnost, jer upravo je Austrijanac jedini ove sezone dobio Nadala na zemlji (Madrid), no i ovo finale French Opena proteklo je u dominaciji fantastičnog Španjolca, koji je u kolekciju pospremio svoj 17. Grand Slam naslov u karijeri.

Odmah na početku Nadal je poveo 2:0, Thiem se brzo vratio, čak počeo i prijetiti, ali nije bilo breakova do 10. gema. Kod vodstva 5:4 španjolski tenisač uzeo je suparniku servis i dobio prvi set. Sve je kasnije bilo lako za Rafu. U drugoj dionici napravio je break u drugom gemu i izdržao sve napade Austrijanca za 6:3, odnosno 2:0 u setovima. Iako je ove godine u Madridu ili lani u Rimu imao formulu kako dobiti Nadala, kralja zemljanih terena (jedini ga je pobijedio u posljednje dvije godine na zemlji), Thiem ovaj put nije mogao apsolutno ništa. Pokušavao je, ali s druge strane je bio nevjerojatni Španjolac, koji nikada nije izgubio u finalu Roland Garrosa. U trećem setu Španjolac uzima Thiemu servis kod 1:1, ali je potom u sljedećem gemu morao uzeti medicinsku pomoć zbog bolova u lijevoj ruci. Kod 4:2 Nadal radi još jedan break, i to je bio kraj svih nada za Thiema i Austrijance koji su vjerovali kako nakon Thomasa Mustera ponovno mogu imati svog čovjeka pobjednika Roland Garrosa.

Nadal je uzeo 11. Roland Garros, svoj 17. Grand Slam naslov, a od ponedjeljka će na prvom mjestu ATP ljestvice smijeniti svog najvećeg rivala Rogera Federera i ponovno zasjesti na sam vrh. Vrijeme prolazi, dolaze neki novi, sjajni mladi tenisači, ali kvaliteta traje i ostaje. Jedan je Federer, ali i jedan je Nadal. To je dvojac koji je obilježio tenisku povijest, obojicu su već mnogo puta slali u mirovinu, ali oni ostaju, pobjeđuju i uzimaju naslove na najvećim svjetskim turnirima. Bez obzira na godine, ozljede, pauze, prijetnje mlađih... I. Liović

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike