Sport
EPIZODA U SLAVONIJI

Vinkovčani su sigurno utjecali na Štimca i mene
Objavljeno 11. lipnja, 2018.

Dolazak u Slavoniju u Zlatka Dalića pobudio je sjećanja na početak karijere. Kao igrač Hajduka, jednu je sezonu, zajedno s bivšim hrvatskim izbornikom Igorom Štimcem, bio na posudbi u tadašnjem vinkovačkom Dinamu.

- Da, godinu dana sam proveo ovdje, na početku karijere. Slavonija je sigurno dio Hrvatske koji kod svih nas budi posebne emocije. Meni svakako pozitivna sjećanja na Vinkovce, a posebne emocije imali smo kada smo stigli u Vukovar. Naravno, tu je i Osijek, koji je posljednjih godina pozitivna nogometna priča u Hrvatskoj.

Nažalost “njegova” Cibalia doživljava sasvim suprotnu sudbinu od osječkog prvoligaša:

- Borili su se godinama s tom situacijom i sada ih je zadesila teška sudbina. Slično smo proživjeli mi u Varaždinu. Katastrofalno je što su nam poznate nogometne sredine poput Varaždina, Vinkovaca, pa Šibenika ili Zadra, doživjele potonuće. A sve su to centri koji su izbacivali kvalitetne igrače i gdje i danas postoje veliki talenti. Nažalost, pitanje je mogu li u sadašnjem trenutku isplivati.

Vratili smo se njegovoj epizodi u Vinkovcima tamo negdje osamdesetih godina prošlog stoljeća. Kažu Vinkovčani kako ste baš kod njih vi i Igor Štimac izgradili gard?

- Ha, možda Štimac više od mene! Ali, iskreno, nije to daleko od istine. Svakako je imalo utjecaj u nogometnom smislu, uostalom u Vinkovcima su radili veliki treneri bivši izbornici poput Dražana Jerkovića ili Otta Barića, a ne smijem zaboraviti Tonka Vukušića. Naravno određene sredine gdje čovjek boravi utječu na mladog čovjeka i poslije u izgradnji njegove ličnosti pa tako je sigurno na mene utjecao boravak u Vinkovcima - rekao je Dalić. K.Lacković

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike