Sport
IGRAČI ODUŠEVLJENI

Kozina: Crnogorci su se na trenutke izgubili
Objavljeno 11. lipnja, 2018.

U petak se stadionom Gradski vrt skandiralo “Luka, Luka“. U subotu u dvorani Gradski vrt ponovno “Luka, Luka“. U petak zbog Modrića, dan poslije zbog Cindrića. Još jedna vrhunska predstava službeno najboljeg rukometaša Europe za proteklu godinu.

- Bilo je predivno, užitak je bilo igrati. Hvala publici na tome. Znali smo da ćemo dočekati svojih pet minuta, da moramo biti fokusirani. Dogodilo se to pred kraj prvog poluvremena. Oni su pali i mi smo to iskoristili - rekao je Cindrić.

Zlatko Horvat uz Manuela Štrleka bio je najefikasniji u hrvatskim redovima. Postigli su šest, tek jedan manje zabio je Cindrić.

- Kada sam prije utakmice rekao da nam treba što veća prednost, onda smo sigurno priželjkivali ovakvo što. Crna Gora definitivno nije bez veze ekipa. Znali smo što nas čeka. Uostalom, pokazali su to u prvih 20 minuta, čim smo agresivnije izišli u 5-1, to je bilo to. U uzvrat idemo po pobjedu, ne razmišljamo samo kako biamo čuvali prednost.

Alenu Blaževiću istaknuli smo kako je njegov doprinos u obrani bio iznimno značajan, dodao je Horvat.

- Obrana je bila odlična. Imamo dobar rezultat. Nije bilo lako čuvati ovoga pivota Grbovića. Poznajem igrača iz mađarske lige, trebalo je malo vremena. Prvo smo se zgusnuli oko njega, pa smo primili nekoliko pogodaka izvana, a kada smo promijenili obranu, sve je bilo odlično.

Sjajan obrambeni učinak imao je i Krešimir Kozina. Igrač velikog srca.

- Zadatak nam je bio kada mi uđemo da se podigne agresivnost. I to su ostatak ekipe, a posebno publika prihvatili. I tako smo ostvarili ovu veliku razliku. Atmosfera je bila nevjerojatna. Mislim da su se na trenutke izgubili. Bez obzira na 13 razlike, poznavajući Crnogorce, znam da će se oni dolje boriti i da se neće predati - zaključio je osječke dojmove Kozina. K. Lacković

Najčitanije iz rubrike