Novosti
OSJEČKI HDZ:

Cilj nam je prijedlozima i kritikama određivati tempo razvoja Osijeka
Objavljeno 10. lipnja, 2018.

Gradski odbor HDZ-a s predsjednikom Ivanom Radićem i predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Anušić, osječko-baranjski župan, predstavili su u subotu članove stranačkih stručnih odbora. Riječ je o 11 odbora kroz koje, kako je rečeno, HDZ planira zauzeti mjesto u političkom životu Osijeka “koje i priliči najvećoj i stožernoj stranci u Gradu Osijeku, ali i u Hrvatskoj”. Nisu, kazali su, osnovali vladu u sjeni, već smatraju da su konstruktivna oporba, a cilj je odbora “konstruktivnim prijedlozima i kritikama odrediti tempo razvoja Osijeka”.

- Predstavili smo vodstvo naših 11 stručnih odbora na razini grada za najvažnija pitanja od gospodarstva, preko zdravstva, školstva, investicija, korištenja EU fondova i drugih jer HDZ u Osijeku nema namjeru biti tek puki promatrač prečesto nefunkcionalne i neučinkovite gradske vlasti. Svim našim potencijalima nastojat ćemo osigurati Osijeku sve ono što mu današnja gradska uprava ne daje, neovisno o tomu što smo sigurni kako će, kao i u nizu dosadašnjih slučajeva, kada su projekte koje smo izlobirali i Osijeku osigurali predstavili kao svoje, to činiti i dalje. Naš je cilj raditi na dobrobit Osječana i uvjereni smo da će to upravo građani i prepoznati - rekao je Radić.

Ivan Anušić kazao je kako je osnivanje stručnih odbora tri godine prije lokalnih izbora pokazatelj da HDZ u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji razmišlja strateški.

- Osječki je HDZ konsolidiran i u svojoj namjeri ambiciozan i usmjeren na uspjeh. Punu podršku imaju od županijskog vodstva kao i nacionalnog, a osnivanje stručnih odbora prvi je korak prema postavljanju temelja za razvoj grada. Ljudi koje smo predstavili imaju znanja i mogućnosti okrenuti smjer kojim ide Grad Osijek kao što smo to učinili u Osječko-baranjskoj županiji. Otvaranje dijaloga i predlaganje konkretnih projekata tijekom razdoblja koje je pred nama građani će prepoznati te sam siguran kako ćemo i nakon izbora koji nas čekaju za tri godine zaokružiti priču i jasnim smjernicama krenuti prema razvoju gospodarstva i svih drugih segmenata života u Gradu Osijeku, kako bi Osijek kao najveći grad istočne Hrvatske išao ukorak s razvojem Osječko-baranjske županije - rekao je Anušić, dodajući kako se, “koristeći snažnu volju Vlade i predsjednika Andreja Plenkovića kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, upravo za najveću slavonsku županiju i Osijek kao njezino središte otvaraju mogućnosti intenzivnog razvoja koje će gradski HDZ putem vijećnika u Gradskom vijeću itekako poticati”.

Darko PEJIĆ
TKO JE SVE U STRUČNIM ODBORIMA

Odbor za promet i mjesnu samoupravu vodi Josip Škorić, Odbor za gospodarstvo Boris Crnković i Zoran Mlinarević, Odbor za društvene djelatnosti Jerko Glavaš, Odbor za financije i nabavu Sanja Pešić i Davor Pavlović, Odbor za programe Europske unije - Nataša Tramišak, a Odbor za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Domagoj Drenjančević i Ivana Stanić. Odbor za gospodarenje imovinom i vlasničko-pravne odnose vode Tunjica Petrašević i Sanda Pašuld, Odbor za graditeljstvo i energetsku učinkovitost Dražen Dorić i Ivica Modrić, Odbor za znanost Jurislav Babić, Drago Šubarić i Jerko Barbić, Odbor za komunalno i vodno gospodarstvo Zoran Đuroković i Željko Kovačević, a Odbor za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Ivanka Orkić Krajina. Koordinator stručnih odbora je Siniša Lučić.