Novosti
POŽAR U ZAGREBAČKOM C.I.O.S.-U

Na početku požara snimljen je dim izvan reciklažnog dvorišta
Objavljeno 10. lipnja, 2018.

Požar u reciklažnom centru C.I.O.S. grupe, na zagrebačkom Jankomiru potpuno je ugašen u nedjelju rano ujutro, a opožareno područje osigurava policija, priopćila je Uprava C.I.O.S.-a.

Još nije poznat uzrok požara, koji je zahvatio otpadne materijale, no nadzorne kamere snimile su početak požara s dimom izvan reciklažnog centra, navode iz Uprave C.I.O.S.-a. Snimke videozapisa kamere dostupne su i medijima, kao i fotografije na kojima je označen vidljiv dim s vanjske strane ograde reciklažnog centra, kažu iz Uprave. Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” mjerenjima zraka nisu utvrdili prisutnost štetnih plinova u zraku u okolici, dodaje se u priopćenju.

Požar u reciklažnom centru CE-ZA-R-a Centra za reciklažu C.I.O.S. grupe planuo je u subotu malo prije 20 sati, a u gašenju je sudjelovalo 26 vatrogasnih vozila s 98 vatrogasaca, rekao je pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Tomislav Resman.

Uprava C.I.O.S. grupe u priopćenju zahvaljuje svima koji su bili uključeni u akciju gašenja. Ističe kako je poduzeto sve potrebno za zaštitu ljudi, okoliša i imovine u zadanim okolnostima, zbog čega je vrlo brzo nakon izbijanja požar uspješno stavljen pod kontrolu i ugašen.

U požaru nije bilo ljudskih žrtava. Među djelatnicima koji su sudjelovali u intervenciji nema ozlijeđenih, a jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen. U požaru nisu stradala postrojenja ni objekti. Procijenjena šteta je 20 tisuća kuna. Prema uvidu na mjestu požara, izgorio je manji dio glomaznog otpada na otvorenom skladištu dovezen s ilegalnog odlagališta na Savici te dio ograde reciklažnog centra, navela je voditeljica ureda uprave C.I.O.S.-a d.o.o. Tajana Tomašević. H

Možda ste propustili...

UPOZORENJE IZ POREZNE UPRAVE

Lažne poruke o povratu poreza

STRUČNJACI UPOZORAVAJU NA NEZDRAVE NAVIKE

Svaka četvrta osoba ima nealkoholnu masnu jetru