Novosti
POBUNA GRAĐANA U BIH

Blokade zbog poskupljenja goriva
Objavljeno 11. lipnja, 2018.

Diljem Bosne i Hercegovine u nedjelju su na jedan sat blokirane magistralne i prometnice u središtima većih gradova u znak prosvjeda građana zbog poskupljenja goriva organiziranog preko facebook-skupine “Stop poskupljenju goriva”.

Kako su izvijestili iz Auto-moto kluba Bosne i Hercegovine zbog prosvjeda građana u nedjelju od 17 sati privremeno je obustavljen promet na magistralnim i regionalnim cestama, kao i ulicama u gradskim centrima diljem zemlje. Mediji navode kako su blokirane prometnice Sarajeva, Banje Luke, Tuzle i drugih središta. Na području Hercegovine, međutim, nisu zabilježeni prosvjedi. Zbog blokade prometnica zabilježene su kilometarske kolone između Doboja i Žepča.

Građani su na prosvjed pozvani preko Facebooka u znak prosvjeda što je ove godine u nekoliko navrata došlo do poskupljenja goriva, koje se u nedjelju prodavalo po cijeni između 1,12 i 1,2 eura po litri. U BiH nedavno su uvedene dodatne trošarine na gorivo, što je bio uvjet za nastavak gradnje autoceste na koridoru 5C.

Na najavu prosvjeda reagirao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je rekao da će policija uklanjati vozila s ulica. “Ne možete zaustaviti automobil negdje na cesti i tako ugroziti druge ili zaustaviti promet, a nekome, recimo treba hitna pomoć u tom trenutku”, rekao je Dodik. H

Blokirane su bile prometnice Sarajeva, Banje Luke, Tuzle...

Možda ste propustili...

MANJE RADNO AKTIVNIH I NEAKTIVNIH

Milijun umirovljenika, 200 tisuća studenata

POTPISANA DVA UGOVORA VEZANA UZ RIJEKU I SISAK

Ina u projektima obnovljive energije