Regija
U POŽEGI

Prisegnulo 160 ročnika 22. naraštaja
Objavljeno 10. lipnja, 2018.

POŽEGA - Na vjernost domovini gromoglasnim “Prisežem!” u Središtu za temeljnu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” Hrvatske kopnene vojske u Požegi svečano je prisegnulo 160 ročnika 22. naraštaja, od kojih 27 žena.

Uz ročnike, njihove obitelji i prijatelje, svečanosti su nazočili i brojni uzvanici, među kojima i izaslanik predsjednice RH i vrhovne zapovjednice OS RH, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Mirko Šundov, posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, pomoćnik ministra obrane za ljudske resurse Zoran Piličić, zapovjednici grana OS RH, predstavnici MUP-a, lokalne uprave i samouprave, udruga proizašlih iz Domovinskog rata te drugi vojni i civilni uzvanici.

Tekst prisege pročitao je zapovjednik SzTO-a, brigadir Milan Čorak, a postrojeni ročnici prisegnuli su da će se u “obnašanju svoje dužnosti pridržavati Ustava i zakona, savjesno i odgovorno izvršavati službene zapovijedi, braniti suverenitet i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske te poštovati i štititi temeljna načela slobode i jednakosti”.

Završetak obuke 22. naraštaja ročnika na dobrovoljnom vojnom osposobljavanju planiran je za 6. srpnja 2018. AGM Kruna

Možda ste propustili...

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

Najčitanije iz rubrike