Osijek
ŠKOLA PRI KBC-u OSIJEK

Nastavnici OŠ F. K. Frankopana podučavat će osnovce u bolnici
Objavljeno 11. lipnja, 2018.
Potreba postoji na odjelima pedijatrije, dječje kirurgije i dječje psihijatrije

Učenici osnovnih škola koji se nađu na hospitalizaciji u Kliničkom bolničkom centru Osijek mogli bi već od jeseni, odnosno od početka sljedeće školske godine, ondje imati nastavu! Dio je to Prijedloga mreža osnovnih škola na području Grada Osijeka, koji je iznesen na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća i prema kojemu se kao poseban program obrazovanja predviđa područni razredni odjel Osnovne škole Frana Krste Frankopana pri KBC-u Osijek.

- Plan je osnivanje takvog područnog odjela u bolnici, što znači da bi učitelji i nastavnici iz svakog predmeta imali zaduženja u bolnici. Za djecu koja su hospitalizirana i mobilna osigurao bi se prostor gdje bi se održavala nastava, a s učenicima koji nisu mobilni održavala bi se nastava “jedan na jedan” – pojasnio je Antun Ptičar, ravnatelj OŠ Frana Krste Frankopana.

Dodaje kako je tu inicijativu osobno uputio Gradu zbog činjenice da je Osijek jedini veliki grad u Hrvatskoj koji ne nudi takav model podučavanja bolesne djece. Ptičar smatra kako nema razloga da takav prijedlog ne prođe u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a izgledno je da će to zahtijevati i nova zapošljavanja u školi. Naglasio je da će prednost obavljanja nastave u bolnici imati djelatnici škole koji rade na pola radnog vremena, odnosno osim u toj, još i u drugim školama po nekoliko sati. Ne bude li to dovoljno, bit će raspisan natječaj.

Informaciju o “školi u bolnici” potvrdio je i dr. Vlatko Kopić, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek, rekavši kako je bolnica u dogovoru s Gradom Osijekom te spomenutom školom radi uvođenja modela školovanja koji na području Slavonije i Baranje nije riješen, dok primjerice u Zagrebu, Rijeci i Splitu učenici već uče prema tom modelu.

- Ravnatelj Ptičar, dogradonačelnica Žana Gamoš i ja tražili smo mogućnost da nastavnici dođu u bolnicu, to više što takva potreba postoji na odjelima pedijatrije, dječje kirurgije i dječje psihijatrije. Očekujem da će model zaživjeti do rujna, odnosno do sljedeće školske godine – poručio je dr. Kopić.

Marija MIHELIĆ

Antun Ptičar

ravnatelj OŠ F. K. Frankopana

Osijek je jedini veliki grad u Hrvatskoj koji ne nudi takav model podučavanja bolesne djece. Nema razloga da naš prijedlog ne prođe u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Najčitanije iz rubrike