Osijek
GLAZBENA ŠKOLA

Prijamni ispit u petak
Objavljeno 11. lipnja, 2018.

Iz Glazbene škole Franje Kuhača izvijestili su da je učenicima koji se žele upisati u I. razred osnovne glazbene škole, osnovne plesne škole i program početničkog solfeggia na raspolaganju još jedan termin za polaganja prijamnog ispita - petak (15. lipnja) od 15 do 17 sati. Prijamni se ispit sastoji od provjere sluha, ritma i glazbene memorije.

U prvi se razred osnovne glazbene škole učenici na instrumente klavir, violina, violončelo, viola, gitara, harmonika, tambura, saksofon i klarinet upisuju kada kreću u 3. razred općeobrazovne osnovne škole (s 9 godina) jer osnovna glazbena škola traje šest godina. Također, u prvi se razred osnovne glazbene škole mogu upisati i učenici 5. i 6. razreda općeobrazovne osnovne škole, ali na sljedeće instrumente: trubu, rog, fagot ili obou.

Osnovna plesna škola traje četiri godine i u prvi se razred mogu upisati učenici koji kreću u 3., 4. ili 5. razred općeobrazovne osnovne škole (s navršenih 9 godina) i u stariju skupinu učenici koji kreću u 6., 7. ili 8. razred (do 15 godina).

Djeca koja će u školskoj godini 2018./2019. pohađati 1. i 2. razred općeobrazovne osnovne škole mogu se upisati u program početničkog solfeggia. D. Ku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike