Osijek
LIPANJSKI PLES ŠARANA I ŠKARPINE

Ribarska noć u Aljmaš privukla ljubitelje riječne i morske ribe
Objavljeno 10. lipnja, 2018.

Aljmašani su i protekle subote ponudili svojim gostima obilje dobre zabave i odlične gastronomije – sedmi su put zaredom “zaplesali šaran i škarpina” na Aljmaškoj ribarskoj noći pod otvorenim nebom.

Pokazalo se kako je Ribarska noć zaraza kojoj nema lijeka - već sedam godina središte Aljmaša u jednoj lipanjskoj noći ispune gurmani i turisti, jer zna se da je tu, pokraj Dunava, fiš-paprikaš zeru ukusniji nego igdje dalje u slavonsko-baranjskom kraju. Očito je to u genima onih koji žive uz Dunav, a prijateljstvo uspostavljeno preko “ribljeg plesa” sve je je snažnije između Aljamašana i njihovih gostiju.

Doznajemo kako je ovaj put pripremljeno za goste 800 kilograma šarana, a bilo je i soma. Partneri Aljmašana iz Dalmacije i ove su godine sve što su netom ulovili u Jadranskom moru na Ribarskoj noći “friško” pripremili.

Nadamo se da je dostajalo i morskih i riječnih specijaliteta tijekom cijele noći, u kojoj su u kolonama pristizali posjetitelji u Aljmaš. Za zabavu su bili zaduženi đakovačka ženska klapa Certissa, Tamburaški sastav Ravnica i klapa Čikat Mali Lošinj. A za pune i sretne trbuhe zaduženi su bili SRK Dunav Aljmaš i Udruga balotara Split. D. Pejić

Domaćini su pripremili 800 kilograma šarana, a bilo je i soma. Gosti su donijeli ribu netom ulovljenu u Jadranskom moru

Možda ste propustili...

DAN OTVORENIH VRATA ODJELA ZA FIZIKU

Zračenje i zlatne nanočestice, uz druge tajne fizike

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana