Mozaik
PRVA VEČER FESTIVALA “CVJETIĆI GLAZBE”

Viktorija Barić, Gabrijela i Laura Tripić osvojile su prvo mjesto, a najcvjetić je Filip Kresovljak
Objavljeno 11. lipnja, 2018.

Prva večer 26. Dječjeg tamburaškog festivala “Cvjetići glazbe” zbog lošeg vremena održana je u školskoj sportskoj dvorani, a male pjevače, kao i obično, bodrili su mame, tate… prijatelji. Festival je otvorila gradonačelnica Antonija Jozić istaknuvši sa zadovoljstvom kako će ovogodišnji festival, nakon devet godina stanke, ponovo imati autorsku večer, koja će se održati u nedjelju.

U večerašnjem programu nastupile su dvije kategorije pjevača, ovisno o dobi, a u svakoj od njih stručni žiri birao je pobjednika. Prema tradiciji, izabran je i “najcvjetić”. U prvoj, mlađoj, kategoriji pjevača pobijedila je Viktorija Barić s pjesmom “Oj, lolo moja”, a stručni žiri je odlučio dodijeliti i dvije pohvale, Niki Žiberna i Heleni Bobek, s obzirom na to da su imale samo jedan odnosno dva glasa manje od pobjednice. U starijoj kategoriji pjevača pobijedio je duet Gabrijele i Laure Tripić, koje su izvele pjesmu “Kad bi ove ruže male”. “Najcvjetićem” je proglašen Filip Kresovljak.

U nedjelju, druge festivalske večeri, nastupit će devet pjevača, koji će izvesti nove pjesme napisane za ovaj festival.(AGM Kruna)

Najčitanije iz rubrike