Regija
GRMLJAVINSKO NEVRIJEME U ĐAKOVU

Grom udario u kuću, izgorjelo krovište
Objavljeno 9. lipnja, 2018.

ĐAKOVO – Jako grmljaivnsko nevrijeme, praćeno obilnom kišom, koje je Đakovo i okolicu zahvatilo još u predvečerje petka i nastavilo se tijekom cijele noći na subotu, paravši cijele noći nebo munjama, bilo je kobno za katnicu u Đakovu u čiji je krov udario grom i zapalio ga.  Krovište obiteljske kuće u Ulici Jakova Gotovca nakon udara groma je izgorjelo, no intervencijom DVD-a Đakovo stambeni dio u prizemlju je sačuvan.

Prema riječima zapovjednika đakovačkoG DVD-a Ivana Klemena, dojava o udaru groma i požaru u Vatrogasni operativni centar pristigla je u 5,55 sati, a samo dvije minute kasnije, u 5,57, gasitelji su bili na mjestu događaja. – Šteta je velika, izgorjelo je krovište, sve grede su razorene. Požar je ugašen za 20-ak minuta, a spašen je stambeni prostor u prizemlju. Na stambenom dijelu uspjeli smo smanjiti materijalne štete uzrokovane i vatrom, ali i one od vode, kaže Klemen.

 
Požar je gasilo dvanaest vatrogasaca s pet vozila. Iako je očevid taj koji će rasvijetliti uzroke udara groma u krovište, Klemen kaže kako je "munja nekako pronašla put do drvenog dijela",. Troje ukućana  doživjelo je velik šok, prvo od udara groma, a potom i požara. S.Župan

Možda ste propustili...

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

Najčitanije iz rubrike