Sport
NA ODLASKU: HVALA SLAVONIJI!

Dalić: Imamo još tjedan dana za popravak igre
Objavljeno 9. lipnja, 2018.
Hrvatski izbornik Zlatko Dalić priznao je probleme u igri, ali kaže kako nije bilo nimalo lako igrati po osječkoj sparini

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić priznao je određene probleme koje je Hrvatska imala u igri. Točnije, neke ideje koje su bile zamišljene uoči utakmice na terenu nisu provedene u djelo. No, za početak je pohvalio ozračje koje je vladalo u Gradskom vrtu.

- Hvala Slavoniji na pruženoj podršci. Ostali smo malo dužni sjajnoj publici u Gradskom vrtu na planu igre. Vrijeme je bilo teško i pogriješio sam što sam prihvatio da susret počne u 18 sati. Nedostajalo nam je živosti i brzine, a mislim kako je sparina najveći krivac za to - počeo je svoje izlaganje Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske.

Sjajni Krama

Velik dio zasluga za probleme koje smo imali u prvom dijelu snosi i Senegal, koji je uspio eliminirati našu kreaciju u sredini.

- Senegal je dobro znao odakle dolazi naša snaga. U sredini terena bili su agresivni i čvrsti, pa smo u nastavku morali mijenjati neke stvari. Protok lopte bio nam je spor i na tom smo planu nešto morali mijenjati. No, ovaj je susret bio idealan kao priprema za prvi susret protiv Nigerije, koja igra vrlo slično kao Senegal. Čvrsto u sredini i čeka ubojite kontre. Imamo još tjedan dana za popravak uočenih slabosti na ovoj utakmici.

Ulazak Kramarića bio je ključni detalj za preokret ne samo u rezultatu nego i u igri. Je li Andrej zabetonirao svoje mjesto u prvoj postavi?

- On to mjesto nikada nije ni izgubio. Ovo su pripremni susreti i još uvijek isprobavamo razne varijante kako bismo izabrali najbolju za prvi susret protiv Nigerije.

Igra nam je postala tečnija kada se Modrić vratio na povučenije poziciju u sredini terena.

- Postojim zato da reagiram. Istina je, kada smo spustili Modrića, imali smo brži protok lopte, ali su se pojavili i problemi s kontranapadima jer su on i Rakitić ofenzivno nastrojeni. Zato nam treba Badelj ili jedan vezni igrač koji će u sredini braniti protunapade i sprječavati suparničke napadače da dolaze izravno na stopere.

Imao je Dalić tijekom susreta i neočekivanih problema. Bio je prisiljen raditi neke zamjene koje nisu bile planirane. Iz igre su zbog ozljeda morali Lovren već na poluvremenu te vratar Subašić.

Ljutnja na Mađara

- Obojica su izišla zbog preventivnih razloga. Te zamjene nisu bile planirane, ali bolje da su izišli nego da pauziraju duže vrijeme. Možemo se samo nadati kako nije ništa ozbiljnije u pitanju - rekao je na kraju Zlatko Dalić, hrvatski izbornik.

Izbornik Senegala Aliou Cisse bio je zadovoljan igrom svoje momčadi. Senegal je dobro namučio Hrvatsku, imao je i prednost, ali je na kraju doživio poraz. Bio je to i prvi poraz Senegala otkako je Cisse na njegovoj klupi.

- Sve je bilo dobro za nas osim rezultata. Igrali smo bolje nego protiv Luksemburga, ali to nam nije bilo dovoljno za pobjedu. U prvom smo dijelu uz malo više mirnoće i sreće voditi s 2:0. Dečki su odradili sve kako treba, no u nogometu ponekad izgubiš i takve utakmice. Nećemo previše žaliti zbog ovog poraza, idemo dalje, jer mi se još pripremamo. Imamo još jedan pripremni susret protiv Južne Koreje. Primjetno je bilo kako smo malo pali u završnici susreta, i to nam je pokazatelj da trebamo smanjiti intenzitet treninga. Ima još dovoljno vremena da se osvježimo i u optimalnom stanju dočekamo prvi susret na SP-u protiv Poljske.

Imao je Senegal dobrih prilika u Gradskom vrtu, ali iskazao je i određenu neefikasnost.

- U nogometu je najteže zabiti pogodak. Hrvatska je jaka momčad, a mi smo joj dobro parirali. Razlika je bila u realizaciji jer Hrvatska je svoje prilike iskoristila, a mi svoje nismo. Na ovoj razni nogometa propuštene prilike skupo se plaćaju.

Ljutio se Cisse na mađarskog suca Adama Farkasa.

- Teško je ostati miran kada osjetiš kako je sudac naklonjeniji suparniku, ali u tome ne tražimo razloge ovog poraza - zaključio je Aliou Cisse, izbornik Senegala.

Dalibor KELER
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike