Osijek
TRODNEVNA PROSLAVA DANA ŠKOLE OŠ VLADIMIRA BECIĆA

Učenici učili o Picassu, zdravoj prehrani i bavili se sportom
Objavljeno 9. lipnja, 2018.

U posljednjem svibanjskom tjednu učenici i učitelji OŠ Vladimira Becića Osijek nizom su aktivnosti obilježili Dan škole. Tjedan je započeo izložbom radova koje su učenici tijekom školske godine izrađivali u sklopu projekta “Picassova poruka mira”.

Učenici su proučavali život i rad značajnog umjetnika te izrađivali portrete i skulpture inspirirane njegovom umjetnošću. Tjedan se nastavio prvim školskim zdravim piknikom, koji je organiziran u sklopu Erasmus+ projekta “Promoting healthy eating and physical activity for healthier nations; make a difference in your school”, čiji je cilj ponuditi učenicima mogućnost da sudjeluju u različitim aktivnostima, koje potiču aktivan i zdrav život, provoditi edukacije o zdravoj prehrani te ukazati na važnost bavljenja sportskim aktivnostima kako u školi, tako i u slobodno vrijeme. Školu su posjetili i studenti Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, koji su održali radionicu izrade zdravih kolačića te s učenicima proveli kviz o zdravim prehrambenim navikama. Nakon toga učenici su na štandovima pravili svježe smoothije te nudili zdrave slastice i napitke kako bi humanitarnom akcijom prikupili novčana sredstva za pomoć potrebitim učenicima.

Posljednji dan proslave Dana škole obilježile su sportske aktivnosti organizirane u sklopu “Memorijala Ivana Totha” koji se već petu godinu održava u školi. Učenici su se natjecali u sportskim aktivnostima kao što su nogomet, štafetno trčanje, orijentacijsko trčanje i skakanje u vrećama. J. Pejaković

OŠ Vladimira Becića počela je s radom 1961. godine. Trenutačno ima 317 učenika i 46 djelatnika

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike