Sport
PROSLAVA U CRETU

Pola Hajduk, pola Dinamo, a zajedno već 50 godina
Objavljeno 9. lipnja, 2018.

NK Hajdin iz Creta u subotu, 9. lipnja, slavi svoj 50. rođendan. Klub koji se trenutačno nadmeće u Trećoj županijskoj nogometnoj ligi Valpovo u rezultatskom smislu pamti i bolje dane, recimo potkraj osamdesetih prošlog stoljeća bio je član slavonske Međuopćinske lige. Poslije je, pak, dva puta bio prvak 2. ŽNL NS Valpovo - D. Miholjac.

Osnovan je 1968. godine od mještana, a već kod osnivanja dogodila se zanimljiva stvar. Taj klub iz Općine Bizovac jedinstven je u Hrvatskoj jer je do pola Hajduk, a od pola Dinamo. I otud ime – Hajdin. I pravi je primjer kako, eto, Hajduk i Dinamo već 50 godina mogu ruku pod ruku.

- Znate, pola našeg sela su doseljenici iz Dalmacije, hajdukovci, a pola Zagorci dinamovci. I tako 1968. godine kada su Ante Buljubašić i ostali mještani osnivali klub, neki željeli Hajduk, neki Dinamo, a ni jedni nisu popuštali, pa je nastao Hajdin - kaže Josip Bačani, čovjek koji je godinama uz klub i mnogi ga smatraju dobrim duhom Hajdina.

A u subotu se na nogometnom igralištu u Cretu priprema velika fešta, na prijateljski sraz stiže NK Matija Gubec iz Gornje Stubice, a bit će i zabava, tombola, tamburaši, kako to već priliči kad seoski ligaš slavi okrugli rođendan.

NK Hajdin okuplja oko 80 igrača, od mlađih uzrasta preko seniora do veterana, što je respektabilan broj ako se zna da Cret ima oko 600 stanovnika. U klubu su posebno ponosni na svoje veterane koji se drže zajedno te imaju komplet medalja, od bronce do zlata, koje su osvajali na veteranskim nogometnim prvenstvima Hrvatske. I. Li.

Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

Najčitanije iz rubrike