Sport
IVAN GALIĆ:

Osijek me još nije zvao, ali brzo bismo se mi dogovorili
Objavljeno 9. lipnja, 2018.

Vezani članci

NA VIDIKU PRVA PRAVA AKVIZICIJA

Kamenar novi bijelo-plavi?

Cibalia iz dana u dan ostaje bez igračkog kadra s kojim je završila prošlu prvoligašku sezonu. Najbolji strijelac Cibalije sa sedam pogodaka prošle sezone bio je Ivan Galić, koji se u desetoj minuti protiv Istre 1961 ozlijedio, što je u konačnici jedan od uzroka osvajanja samo boda, a ne ostvarene pobjede, kako se planiralo. Od te utakmice Galić više nije odigrao ni jedan susret do kraja.

- Ozljeda je prošlost, dobro se osjećam, treniram u Zagrebu sa svojim trenerom i pripremam se za sljedeću sezonu. Jako mi je žao što se to dogodilo s Cibalijom i što nisam mogao pomoći do kraja prvenstva. Uvjeren sam da bismo svladali Istru da sam ostao u igri i da je Plum mogao igrati. Također, uvjeren sam, da nije došlo do moje ozljede, pomogao bih Cibaliji da osigura ostanak u ligi. Na žalost, ozljeda se dogodila u najgore vrijeme za Cibaliju. Borili smo se da ponovo osiguramo igranje Prve lige, ali nismo uspjeli. Teško mi je bilo gledati tu borbu za goli život. Iskreno, možda neke stvari treba presjeći, možda se nešto pokrene u klubu i osiguraju se bolji uvjeti za rad, a ne svake sezone borba za ostanak u ligi. Uvjeren sam, da smo i osigurali ostanak u ligi, i sljedeće bi sezone bila ista slika.

Igrači koji su u Cibaliju dolazili kada i Galić, u svoje su ugovore ugradili klauzulu da u slučaju ispadanja iz Prve lige imaju slobodne ruke i mogu otići kuda god žele bez ikakve odštete. Tu je klauzulu aktivirao je i Ivan Galić.

- Još nisam podigao papire, ali to je ionako samo formalnost, jer sam ja prema tom članku slobodan igrač. Ne vjerujem da ću ostati u Cibaliji.

Očito je da je prvi strijelac kluba podigao zanimanje klubova za Galića, koji ne želi otkrivati detalje ni ime mogućeg budućeg poslodavca. Imponira mu navodno zanimanje susjeda iz Osijeka.

- Rano je još za takve priče. Imam nekoliko ponuda koje su u fazi pregovora. Ne žuri mi se jer vremena imam. Uskoro kreću pripreme klubova, neki kreću kasnije, pa vremena za donošenje odluke ima još dosta. Što se tiče Osijeka, još me nitko nije zvao i pitao za dolazak. Ako se jave, bio bih itekako spreman odmah pregovarati i mislim da bismo se jako brzo dogovorili. Imam visoko mišljenje o Osijeku i bila bi mi čast i zadovoljstvo kada bih zaigrao u njemu - rekao je Galić. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike