Sport
NK OSIJEK

Okupljanje u nedjelju, a start u ponedjeljak
Objavljeno 9. lipnja, 2018.
Nakon 20-tak dana godišnjeg odmora trener Zoran Zekić okuplja bijelo-plave i starta nova pripremna akcija

Vezani članci

IVAN GALIĆ:

Osijek me još nije zvao, ali brzo bismo se mi dogovorili

NA VIDIKU PRVA PRAVA AKVIZICIJA

Kamenar novi bijelo-plavi?

U nedjelju opet će se okupiti nogometaši Osijeka, nakon što su imali 20-ak dana odmora nakon završetka prošle sezone. To je za bijelo-plave bila svakako ugodna promjena jer su prošle godine, recimo, imali jedva tjedan dana predaha. Sad su se, vjerujemo, dobro odmorili i spremni će krenuti u pripreme za sezonu u kojoj će se od njih očekivati rezultatski iskorak na domaćem planu prije svega. Opet ćemo imati i europsko ljeto u koje će Osječani krenuti prvi od hrvatskih predstavnika jer igraju već u 1. pretkolu Europske lige koje kreće 12. srpnja. No, trener Zoran Zekić imat će dovoljno vremena da dotad pripremi momčad. Inače, u nedjelju to neće biti klasična prozivka nakon koje će biti odrađen i prvi trening. S radom će se krenuti u ponedjeljak, a dan prije, klupski čelnici i trener Zekić tek će porazgovarati s igračima te im predočiti plan priprema. Bijelo-plavi će prva tri dana raditi u Gradskom vrtu, a 14. lipnja skoknut u Veliku, a glavni dio pripremnog razdoblja obavit će u Austriji od 22. lipnja.

Što se prijelaznog roka tiče u Gradskom vrtu još uvijek vlada zatišje ili možda zavjet šutnje. Ovih dana u osječkom prvoligašu bilo je i dosta sastanaka na tu temu jer je u Osijeku bio predsjednik Uprave Ivan Meštrović koji je došao na prijateljsku utakmicu reprezentacija Hrvatske i Senegala. Treba očekivati kako će ti razgovori vrlo brzo donijeti i konkretne korake osječkog prvoligaša na tržištu. Zasad je službeno da je Osijek angažirao tek mladog neafrimiranog braniča Stjepana Radeljića (20) visokog 198 centimetara, koji kao slobodan igrač stiže iz druge momčadi bundesligaša Stuttgarta. No, taj transfer treba doživljavati tek kao zagrijavanje jer je i sam trener Zoran Zekić gostujući u sportskoj emisiji Z1 televizije rekao:

- Očekujem kako ćemo angažirati dva-tri ozbiljna pojačanja. Znamo što nam nedostaje i vjerujem kako ćemo osnažiti momčad na ciljanim pozicijama.

Ako kadar ostane na okupu onda su te ciljane pozicije svakako jedan iskusni centralni ili zadnji vezni, jedan stoper i eventualno napadač. Ostali eventualni dolasci najviše će ovisiti o izlaznim transferima. Nije tajna kako se na odlazak u inozemstvo sprema kapetan Borna Barišić, a blizu odlaska mogao bi biti i dokapetan Mile Škorić, koji iza sebe ima odličnu sezonu. Međutim, kada su izlazni transferi u pitanju ne treba ih očekivati brzo jer Osijek opet želi ostaviti dubok trag na europskoj sceni. No, to su samo želje jer sleti li se u međuvremenu masna ponuda za nekog od osječkih prvotimaca transfer se može dogoditi brzo. Uglavnom, od nedjelje prestaje zatišje koje je vladalo od završetka prošle sezone, a službeno prijelazni rok počinje tek 15. lipnja. Naravno, Osijeku nitko ne brani da i prije tog datuma dogovori igračka pojačanja. Puno se skautiralo i provjeravalo tijekom proljeća pa se sada s pravom očekuju konkretni rezultati tog truda kojeg su uložili skauti NK Osijek.

Dalibor KELER
Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

IZBORNICI USTRAJNI U SVOM ZAHTJEVU

Odluka o broju igrača 22. travnja

Najčitanije iz rubrike