Osijek
FESTIVAL BICIKLISTIČKE REKREACIJE

Vrtićarci svladali poligon
Objavljeno 9. lipnja, 2018.

U sklopu 13. Hrvatskog festivala biciklističke rekreacije (FEBIRE), u petak prijepodne na Srednjoškolskom igralištu održana je dječja biciklijada, na kojoj je osamdesetak djece iz triju osječkih vrtića, uz pomoć svojih odgojiteljica, svladavalo biciklistički poligon.

Festival je to koji se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Osječko-baranjske županije, u suradnji s Hrvatskim savezom sportske rekreacije “Sport za sve” i Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije, a cilj mu je širiti svijest o važnosti kretanja i o zdravom životu.

- Festival je krenuo s najmlađima, koje želimo naučiti voziti bicikl, usaditi im znanja i navike koje će češće prakticirati u svojoj kasnijoj životnoj dobi, a možda neki od njih postanu i kvalitetni ili vrhunski biciklisti, što s ovog našeg područja do sada nije bio slučaj. Naravno, biciklizam nam služi i u smislu prijevoza i rekreacije, a radimo i na razvoju biciklističkog turizma. S nama su danas najmlađi iz dječjih vrtića “Stribor”, “Radost” i “Vedri dani”, iako su i u dvorištima ostalih osječkih vrtića u proteklih desetak dana bile organizirane biciklijade, što je rezultat sustava organizacije koji potiče stvarni razvoj ovog oblika sporta i rekreacije - poručio je Dubravko Ižaković, glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije. D. Miklić

Najčitanije iz rubrike