Osijek
GRAD OSIJEK I KINOLOŠKO DRUŠTVO

Radionice o ovlastima komunalnih redara
Objavljeno 9. lipnja, 2018.

Grad Osijek u suradnji s Kinološkim društvom Osijek i Udrugom Pobjede za građane grada Osijeka organizira sastanke, odnosno radionice, pod nazivom Ovlasti komunalnih redara u provedbi nadzora i primjeni Zakona o zaštiti životinja.

Radionicama i sastancima namjera je upoznati građane s odgovornošću i obvezama fizičkih i pravnih osoba glede zaštite i načina postupanja sa životinjama te s uvjetima potrebnima za zaštitu životinja sukladno sa Zakonom o zaštiti životinja.

- Podsjećamo, kako su prema spomenutom zakonu vlasnici kućnih ljubimaca u obvezi omogućiti komunalnim redarima ulazak u prostore u kojima se drže kućni ljubimci, pregled isprava, uzimanje izjava i dokumentacije od vlasnika životinja te provjeru mikročipiranja pasa - ističu u Gradu.

Tijekom radionica građani mogu provjeriti čipiranost svojih pasa. Čipiranost će ispred mjesta odražavanja radionice provjeravati komunalni redari.

Radionice će se održavat prema sljedećem rasporedu:

na Vijencu Ivana Meštrovića 26f gradske četvrti Tvrđa, Novi grad i Donji grad te Mjesni odbor “Osijek lijeva obala” održat će radionicu u ponedjeljak, 11. lipnja, od 18 do 19 sati. Na Trgu Lava Mirskog 1 u ponedjeljak, 18. lipnja, od 18 do 19 sati radionicu će održati gradske četvrti Gornji grad i Industrijska četvrt te mjesni odbori Cvjetno i Brijest. U utorak, 26. lipnja, od 18 do 19 sati u Ulici J. J. Strossmayera radionicu će održati Gradska četvrt Retfala te mjesni odbori Josipovac i Višnjevac. I.K.

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

Najčitanije iz rubrike