Osijek
REZERVIRAJTE IDUĆU SUBOTU

Na Air show uz Krila oluje stižu i novi helikopteri Kiowa
Objavljeno 9. lipnja, 2018.

U svrhu promocije zrakoplovnog sporta i zrakoplovno-tehničke kulture, a u spomen na pripadnike Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek tragično poginule u Domovinskom ratu, Aeroklub Osijek i ove godine organizira Osijek Air Show. Termin je održavanja iduće subote, 16. lipnja.

Ova će se zrakoplovna priredba, kao i prethodnih godina, održavati na sportskom aerodrom Osijek-Čepin, gdje će posjetitelji imati priliku vidjeti izložbu zrakoplova i zrakoplovne opreme te višesatni letački program.

- Ovogodišnja je potpora Ministarstva obrane realizaciji aeromitinga u letačkom i izložbenom segmentu najznačajnija do sada - ističe Zvonimir Hromatko, ravnatelj te manifestacije.

Naime, unatrag nekoliko godina osječki aeromiting donosi prelete pilota akrobatske grupe “Krila Oluje” HRZ-a, što je atrakcija koju je šteta propustiti, posebice kada su na “lokalnom” dijelu neba. U formaciji od pet aviona pokazat će umijeće poniranja iz velikih visina, letenja u formacijama ogledala, spirale...

Ove će godine svoje letačko-manevarske sposobnosti pokazati i piloti koji upravljaju Kiowa Warriorima - helikopterima koji su odnedavna ušli u sastav našeg ratnog zrakoplovstva.

Usto, kao i prijašnjih godina, Air show donosi prelete letjelica sportskih aeroklubova iz bližeg i šireg okruženja te skokove padobranaca.

- Naravno, uz ovaj letački, uobičajeno bogat je i neletački dio programa. Imamo simuliralo letenje, i to na dvama simulatorima - posjetitelji, a uobičajeno najviše je tu djece, moći će se iskušali kao piloti što borbenog zrakoplova MIG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, što u upravljanju ovjesnom jedrilicom, tzv. bezmotornim zmajem. U ovom dijelu imamo i prezentaciju radio upravljanih modela - najavljuje Hromatko.

Program na čepinskom aerodromu počet će u 13 sati, dok je letačko poglavlje najavljeno za 15 sati.

Ulazak na sva događanja je slobodan, kao i prijašnjih godina.

Dario KUŠTRO
Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike