Osijek
PROJEKT OŠ MIROSLAVA KRLEŽE ČEPIN

Turnir u “živim tačkama”, “kike robe”, krpenoj lopti...
Objavljeno 9. lipnja, 2018.

Svake se školske godine tradicionalno u OŠ Miroslava Krleže u Čepinu tri dana obilježava Dan škole. Ove je godine prvoga dana izveden svečani program te prijam za učenike i njihove roditelje. Uz bogat glazbeni, plesni i dramski program, dodijeljena su priznanja i nagrade učenicima koji su ove školske godine predstavljali školu na županijskim i višim razinama natjecanja.

Drugi je dan bio rezerviran za sportske aktivnosti pa ni ove godine nije izostala popularna biciklijada, na kojoj su sudjelovali učenici, njihovi roditelji i neki učitelji. Ugodna je vožnja čepinskim ulicama počela na školskom igralištu, nastavljena je biciklističkom stazom do OŠ “Vladimir Nazor”, a nakon okrjepe natrag su se zaputili Putem Paralele.

Posljednji je dan proslave bio projektni dan s temom “Treba mi prijatelj za igru”, čiji je cilj prisjećanje, učenje i popularizacija zaboravljenih igara. Vrijedne su učiteljice razredne nastave s učiteljem TZK-a organizirale turnir u nekad omiljenim, danas zaboravljenim, dječjim igrama. Učenici prvih razreda natjecali su se u disciplini nošenja tvrdo kuhanih jaja u žlicama; drugi razredi ubacivali su krpene lopte u košare; treći su gađali mete. Razrednici predmetne nastave sa svojim su učenicima proveli jednako zanimljiva natjecanja: peti razredi trčali su u paru zavezanih nogu; šesti trčali “kike robe”; sedmi “žive tačke”, a osmaši su potezali uže.

Dašak su prošlih vremena sjajno prihvatili učenici svih dobi, a uživali su i učitelji. Velika zasluga pripada i roditeljima i vanjskim suradnicima, koji su aktivno sudjelovali u svim aktivnostima prigodnoga programa. Cilj je projekta i “zaboravljenih dječjih igara” uspješno ostvaren, kažu organizatori, jer su se današnji klinci ponovno aktivirali i nakratko odvojili od računala, vodeći se starom latinskom izrekom: Mens sana in corpore sano! N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike