Regija
PROJEKT “UČENJEM DO POSLA!”

I srednjoškolcima dodatnim znanjima utrti put do posla
Objavljeno 8. lipnja, 2018.

ŽUPANJA - U Gradskoj vijećnici Županje održana je uvodna konferencija projekta “Učenjem do PoSla!”, vrijednog 954.647, 78 kuna, a riječ je stopostotnom sufinanciranju iz EU socijalnog fonda. Provodi ga Lokalna agencija za razvoj Vjeverica, kao korisnik, s projektnim partnerima: HZZ-PU Vinkovci, HGK-ŽK Vukovar, Gimnazija i Obrtničko-industrijska škola Županja, Grad Županja i Općina Drenovci te Udruga ECO FOOD_TURA.

- Kroz projekt ćemo provoditi intervencije na tržištu rada s ciljem omogućavanja veće zapošljivosti ranjivih kategorija. Radit ćemo i sa srednjoškolcima kako bi, kada izađu iz škole, imali dodatne vještine za lakše zapošljavanje, rekla je direktorica Vjeverice, Ana Cvitković-Komesarović. Škole će napraviti izvannastavni kurikulum, u Gimnaziji će raditi na unaprjeđenju IT znanja i vještina, a Obrtničko-industrijska škola provodit će aktivnosti vezane za uzgoj i preradu ljekovitog i začinskog bilja. Gimnazija će se opremiti informatičkom opremom koja će im ostati u trajnom vlasništvu, a u Obrtničko-industrijskoj školi kupit će plastenik, alat i opremu kako bi buduće generacije mogle stjecati dodatna znanja. Sudionike konferencije pozdravio je gradonačelnik Županje i saborski zastupnik Davor Miličević, a o značaju projekta govorile su Marija Knežević Kajari i Majda Burić, pomoćnica i državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

- Jako nas vesele brojni projekti koji se provode na području Županje, a svi oni dovode do našeg glavnog cilja, a to je aktiviranje domaće radne snage i povezivanje obrazovanja sa tržištem rada, što je i cilj Vlade RH, kazala je Burić. Napomenula je da Hrvatska danas ima rekordno nisku nezaposlenost od 139 tisuća osoba, 60 tisuća više  zaposlenih i  ima treću najvišu stopu rasta zaposlenih u EU.


Razdoblje provedbe projekta je od 14. svibnja 2018. do 14. svibnja 2019. godine. Projektne aktivnosti će biti usmjerene na intervencije na tržištu rada radi povećanja zapošljivosti korisnika projekta, poput kreiranja i provedbe dva prilagođena programa usavršavanja pripadnika ciljnih skupina, osam edukacija/radionica, tri okrugla stola, posjet pripadnika ciljnih skupina sajmu poslova u Vinkovcima, te tri događanja radi promocije cjeloživotnog učenja. Sve će to, istaknuto je, rezultirati s unaprijeđenim znanjima i vještinama 95 pripadnika ciljnih skupina.

M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

DJECA VRTIĆA PALČIĆ IZRADILA UMJETNINE S TEMOM GRADA

Likovni radovi gradu za 796. rođendan

UGOSTIO IH ŽUPAN DAMIR DEKANIĆ

Prijam za sudionike Festivala glumca

U TREĆINI MO-OVA POBJEDNIK POZNAT

Na izborima 31 lista, u pet MO-ova samo HDZ

Najčitanije iz rubrike