Mozaik
TAMBURAMA IZNENADILI GRAD UMJETNIKA

TS Garavi: Videospot “Da te nisam volio” snimili u Grožnjanu
Objavljeno 9. lipnja, 2018.

Nakon što su "Četkicom" uspješno "oprali zube" mnogih radijskih postaja, Garavi su objavili novu pjesmu "Da te nisam volio" u izdanju Croatia Recordsa. Ovaj put autor pjesme je Alen Jakobović, član benda. Za aranžman je zaslužan Zvonimir Domazet u čijem je studiju (DM audio) pjesma i snimljena. Garavi su vrlo ponosni na suradnju sa Mariom Šulinom (Produkcija Nova) koji je redatelj i ovoga videouratka. To je deveti spot koji potpisuje Šulina i tako su Garavi zasjeli na 1. mjesto u Produkciji Nova po broju snimljenih spotova. I ovaj put drugom kamerom, fotoaparatom i dronom upravljao je Ivan Bilandžić.

Do sada smo naviknuli da članovi TS Garavi imaju sporedne uloge u svojim spotovima i uglavnom su puštali glumce da nose spot. Ovaj put pustili su da prekrasan ambijent i okoliš Istarskog gradića Grožnjana nosi cijelu priču. Zanimljivo je da su u posljednja dva singla doista spojili istok i zapad. Za snimanje “Četkice” išli su do krajnjeg istoka, u Ilok, a sada na zapad u Grožnjan. Zašto Grožnjan?

- Grožnjan je poznat kao grad umjetnika: glazbenika, slikara, kipara... Ni sami nismo sigurni bavimo li se mi glazbom ili ona nama, ali svakako smatramo da je ovo što radimo umjetnost i uživamo u stvaranju novih pjesama i spotova. Htjeli smo snimiti spot u Grožnjanu i tako dati do znanja koliko volimo ono što radimo, koliko uživamo u tome i koliko nam je stalo do toga da stvaramo svoju glazbu i svoju priču. Bilo je zanimljivo snimati spot u tako lijepom srednjovjekovnom gradu koji ima bogatu povijest, ali i veliko značenje za sve nas koji se na bilo koji način bavimo umjetnošću. A da je u gradu umjetnika i tambura pronašla svoje mjesto pokraj svih ostalih glazbenih izričaja pokazale su i reakcije prolaznika koji su pozorno promatrali snimanje spota, fotografirali se s tamburama, zaplesali, a bilo je i onih koji su nas prepoznali i prilazili nam s oduševljenjem što smo se susreli upravo ovdje - kažu nam Garavi.

Pjesma "Da te nisam volio" lijepa je ljubavna balada začinjena prekrasnim spotom kojoj nećete moći odoljeti. TS Garavi najavljuje nam radno ljeto, i to ne samo s gažama koje ga čekaju nego i dovršetkom albuma koji možemo očekivati ove jeseni. Posljednji album pod nazivom "Sviraj k'o da nema sutra" izdali su 2011. godine u izdanju Croatia Recordsa i s nestrpljenjem iščekujemo novi. M. Kokaj

I ovaj put drugom kamerom, fotoaparatom i dronom upravljao je Ivan Bilandžić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike