TvObzor
“BATTLE CREEK”

Josh Duhamel i Dean Winters kao (ne)savršen policijski par
Objavljeno 8. lipnja, 2018.
Prva sezona “Battle Creeka” sadrži ukupno 13 epizoda, a regionalnu premijeru doživjet će 21. lipnja u 21 sat na AXN Adriji

Što se dogodi kada dva detektiva nisu baš najbolji partneri u poslu? “Battle Creek”, američka televizijska serija koja kombinira dramu i komediju, pokazuje kako nisu svi stvoreni da funkcioniraju dobro zajedno. Prva se sezona premijerno može gledati od 21. lipnja četvrtkom u 21 sat, samo na AXN Adriji.

Radnja se događa u Battle Creeku u Michiganu, a glavne uloge FBI agenta i policijskog detektiva tumače Josh Duhamel i Dean Winters. Potpuno različitih pogleda na svijet, kao i načina rješavanja zločina, dvojac je kroz pregršt cinizma, zavjera i humora u misiji da očisti tamošnje ulice od kriminala.

Zabavna detektivska serija kao okosnicu uzima rad lokalne policijske postaje. Detektiv Russ Agnew (Dean Winters) najbolji je u postaji, dobiva nagrade i pohvale šefice, kolege mu se dive, a primjer je tvrdokornog detektiva. Njemu je suprotstavljen lik naočitog FBI detektiva Miltona Chamberlaina (Josh Duhamel), a nakon što je otvorio FBI podružnicu u postaji, Agnewa bira za svog partnera, a njegovu sofisticiranost i pristup informacijama i opremi novi kolege u nerazvijenoj postaji smatraju impresivnom. Kako Milt i Russ počinju surađivati zajedno, postavlja se pitanje hoće li Miltov šarm i razvijenost rada ili Russova staromodna ciničnost i snalažljivost biti ključni za rješavanje zločina u njegovu voljenu gradu.

Puno prije nego što je napisao scenarij za “Breaking Bad”, Vince Gilligan napisao je “Battle Creek” i savršeno uklopio atmosferu malenog grada koji se suočava s problemima metropole, a koproducent je David Shore, koji stoji iza serije “House”. Naočiti je detektiv suprotnost Agnewu, a upravo savršeno portretiranje i glumci čine tu očekivanu konfrontaciju likova jako zabavnom i učinkovitom. U glavnoj je ulozi američki glumac Josh Duhamel, poznat po seriji “All My Children”, kao i vodećoj ulozi u seriji “Las Vegas”, a glumio je i u filmovima “Transformers”, “When in Rome” i “Life as We Know It”. Dean Winters sjajnu karijeru obilježio je ulogom Ryan O'Reilya u seriji “Oz”, a karijeru je nastavio i u “Rescue Me”, “30 Rock” te “Zakonu i Redu”.

U ostalim ulogama pojavljuju se Janet McTeer, Kal Penn, Edward Fordham i Aubrey Dollar. (N.K.)

Foto: AXN Adria