Sport
IVAN STEVANOVIĆ:

U reprezentaciji se uvijek lijepo osjećaju i mladi i stariji igrači
Objavljeno 7. lipnja, 2018.

Neko vrijeme Ivan Stevanović najstariji je hrvatski rukometni reprezentativac, a to je i slučaj u osječkom kadru. Jedini vratar koji je od vratarskog trojca tijekom Europskog prvenstva u siječnju u Hrvatskoj preostao i za predstojeću, važnu akciju. Mirka Alilovića i Ivana Pešića zamijenili su ovaj put Mate Šunjić i Marin Šego.

- Da, ispalo je tako da sam jedini od iz te trojke koja je bila na Europskom prvenstvu i koja je ovdje u Osijeku pozvan za Crnu Goru. Otprilike u krugu imamo šest-sedam vratara, tako da koga god pozvali nije pogreška. Imamo nezahvalnu poziciju u momčadi. Možeš biti ili pukovnik ili pokojnik. Takav nam je posao. I svatko od nas mora pružiti svoj maksimum.

Priča se kako imamo novu, pomlađenu reprezentaciju, međutim ovdje je dosta igrača s “30 plus”.

- Godine nisu važne. Bitno je da se svi lijepo osjećamo. Za ovu je akciju ispalo da je momčad sastavljena i od nas iskusnijih, ali i od sasvim mladih igrača, pa je ovo zapravo spoj mladosti i iskustva.

Spremate se užurbano za Crnu Goru.

- Ne znamo još hoće li igrati njihov najbolji igrač Vuko Borozan. No pripremit ćemo se za obje varijante. Važno je samo biti pravi u obje utakmice.

Dojmovi o Slavoniji? Čini nam se da oko vas nema ovih dana toliko pompe kao prije.

- Pa dobro, možda i zato što dolazi i nogometna reprezentacija. Meni je ovdje super, lijepo je vrijeme, uvjeti su sjajni, sve pohvale. Vjerujem da će i dvorana u subotu biti puna i da će atmosfera biti sjajna.

U to ne treba sumnjati s obzirom na to kako ide prodaja ulaznica. Stivi je upravo jedan od onih koji najviše motivira publiku i čiji nadimak navijači najčešće skandiraju.

- Godi takvo skandiranje svakom sportašu. To je stvarno lijep osjećaj. Nadamo se da će podrška s tribina stvarno biti dobra, kao što je bila na Europskom prvenstvu. Bitno je samo da prođemo Crnogorce - zaključio je Stevanović. K.Lacković