Sport
TAEKWONDO PH (U-21)

Srebro Dominiku, bronce Lauri i Doris
Objavljeno 6. lipnja, 2018.

U sportskoj dvorani Mavrinci pokraj Rijeke održano je treće taekwondo Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore (U-21). Organizatori su bili taekwondo klubovi Grobnik Čavle i Rječina Jelenje. Natjecanje se održalo u sklopu turnira „Grobnik kup 2018“, a nastupilo je stotinjak mlađih seniora iz 26 klubova iz cijele Hrvatske.

Na natjecanju je nastupio Taekwondo klub Osijek s tri natjecatelja, Hana Marković (-53kg), Laura Zahirović (-62 kg) Filip Jelošek (-68kg), a na Grobnik kupu nastupio je Filip Zahirović (-49kg).

Laura Zahirović osvojila je brončanu medalju nakon pobjede nad Ivonom Kauzlarić iz riječkog Grobnika (32:1) te poraza europske juniorske prvakinje i kasnije prvakinje Ane Taslak iz zagrebačkog Jastreba (5:13). Hana Marković u prvom je kolu izgubila od predstavnice zagrebačke Contre Paule Bočkaj. Filip Jelošek u prvom je kolu izgubio od predstavnika zagrebačkog Metalca Dominika Konteta na zlatni bod.

Od članova Taekwondo kluba Sajnami srebro je osvojio Dominik Greifenstein, a Doris Lukić okitila se broncom. Bez odličja ostali su Martina Begonja te Matej Ćosić, kojemu je ovo bio prvi seniorski nastup.

Na Grobnik kupu Osječanin Filip Zahirović uvjerljivo je došao do zlatne medalje pobjedama nad predstavnicima domaćina Bornom Matijevićem (23:7) i Jakovom Prpićem K.O. u 28 sekundi finalne borbe. Dvije zlatne medalje osvojili su i Vinkovčani, a donijeli su ih Ana Lukić u kadetskoj konkurenciji i kadet Borna Dujić. K.Lacković

Možda ste propustili...

ZAVRŠNI TURNIR SVJETSKE LIGE U VATERPOLU

"Barakude" sjajnom trećom četvrtinom dobile Australiju

RADNIK IZ JOSIPOVCA PRVAK 2. ŽNL "OSIJEK"

Za 65. rođendan kluba povijesni doseg

Najčitanije iz rubrike