Sport
BOROVO ZADRŽALO PRVOLIGAŠKI STATUS

Na početku loše, ali na kraju sasvim dobro
Objavljeno 6. lipnja, 2018.

Jedini predstavnik Regije Istok u Prvoj ligi košarkaša, koja je prošle jeseni krenula u svoje premijerno izdanje, uspio je zadržati postojeći status. Borovo je u konačnici zauzelo vrlo dobro sedmo mjesto u konkurenciji od 12 momčadi, na kraju je od opasne zone pobjeglo za tri pobjede. No nije sve počelo idilično.

- Krenuli smo sa šest uzastopnih poraza, a na kraju stigli do deset pobjeda u preostalih 16 utakmica. Dosta je bilo nepoznanica na startu, nismo znali ni svoje, a kamoli mogućnosti suparnika, gdje je bilo i klubova s iskustvom igranja u najjačem razredu. No nakon serije poraza nismo gubili glavu, radili smo marljivo i to je na kraju došlo na naplatu - kaže trener vukovarskog prvoligaša Goran Gunjević.

Imao je on u svojim redovima igrača s prvoligaškim iskustvom, dolazak jednog od njih (Dino Radoš) bio je pun pogodak.

- Počeli smo igrati onako kako želim još od prosinca, 7. runde. Momčad se stabilizirala, priključili su se neki igrači koji su imali problema s ozljedama (Mihael Bekavac), u stanci smo se pojačali Radošem, koji se odlično uklopio te je na kraju bio i prvi strijelac momčadi (16.4). Čestitke svim igračima, dali su doprinos da na kraju ostvarimo rezultat i plasman iznad očekivanja. Imali smo identičan učinak kao i dvije momčadi plasirane ispred nas, a znamo da je glavni cilj bio ostati u ovom društvu - kaže Gunjević, za čiju su momčad još igrali: Juraj Boras (prešao u Vrijednosnice Osijek), Jakov Šarac, Antonio Žulj, Ljubomir Miljanić, Srđan Brocić, Mario Rajšić, Aleksandar Kapović, Tomislav Bobinac, Toni Kovač, Arian Jovanović, Ilija Benković, Aleksandar VukovićBruno Bilić i Filip Zgonjanin.

Igranje u ovoj konkurenciji nije jeftino, posebno usamljenim klubovima s hrvatskog istoka. Predsjednik Amir Delić i suradnici trude se kako bi klub zadržao trenutnu razinu, a to nije nimalo lak zadatak. No vjerujemo da će i sljedeće sezone Borovo biti uspješno u prvoligaškoj konkurenciji. N. Benčina

Možda ste propustili...