Sport
PRVA HRVATSKA TENISKA LIGA

Ogulinci su neugodan suparnik, ali ih Osijek redovito pobjeđuje
Objavljeno 6. lipnja, 2018.

Tenisači Osijeka novu sezonu Prve hrvatske lige otvorili su prošle subote u Zagrebu, gdje su s uvjerljivih 6:1 pobijedili Ponikve. Već u srijedu na rasporedu je ogled 2. kola, a na terene u Perivoju kralja Tomislava stiže momčad Ogulina, koja je također na startu zabilježila pobjedu. Puno tjesniju nego Osječani. Naime, Ogulinci su kod kuće svladali Chromos Savicu sa 4:3. Prvi susreti bili su samo “zagrijavanje”, Osječani najavljuju kako nema opuštanja i glavni cilj braće Sabanov, Karla Kranića, Davora Gadžića te Ivana Bjelice je danas ostaviti bodove u Osijeku.

- Ogulinci su nam tradicionalno neugodan suparnik, ali imamo dobra iskustva s njima. Naime, uvijek je teško igrati protiv njih, ali redovito ih pobjeđujemo - kaže kapetan osječke momčadi Hrvoje Feth.

U sastavu Ogulina protiv Chromosa nije bilo njihova prvog i drugog igrača, Danila Petrovića te Ante Pavića, koji je u Osijeku gostovao 2017. godine kao igrač hrvatske Davis Cup reprezentacije koja je u Gradskom vrtu izgubila od Španjolske. Igrao je tada Pavić protiv Butiste Aguta, možda danas zaigra u Perivoju i protiv Osječana.

- Ne znam u kojem će oni sastavu igrati, dolazi li Pavić ili ne, ali je sigurno da Petrović neće igrati jer je trenutačno na turniru - dodaje Feth.

U kojem god sastavu Ogulin igrao, Osječani se nadaju pobjedi koja bi ih zadržala u vrhu skupine Punčec. Prva hrvatska teniska liga je i ove godine podijeljena u dvije skupine sa po šest momčadi, Punčec i Palada, a nakon osnovnog dijela dva najbolja sastava iz svake grupe će u razigravanje za prvaka Hrvatske.

Susret između tenisača Osijeka i Ogulina na terenima u Perivoju kralja Tomislava počinje u 10 sati. I. Liović

Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE ZA TENISKOG PRVAKA

Osijek po novi finale

Najčitanije iz rubrike