Osijek
EFOS I OBRTNIČKA KOMORA

Sporazum kao spoj znanosti i prakse
Objavljeno 5. lipnja, 2018.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Boris Crnković i predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Darko Knežević u utorak su na Ekonomskom fakultetu potpisali sporazum o znanstveno-stručnoj suradnji. Ekonomski fakultet na taj će se način još više otvoriti prema gospodarskim subjektima kako bi s njima radio na razvoju gospodarstva.

- Zadaća Fakulteta prije svega je znanstveni i nastavni rad, ali ima i društvenu misiju i drago mi je što nas je Obrtnička komora prepoznala kao instituciju koja može biti partner koji će zajedno s njezinim članicama raditi na različitim projektima. S obzirom na to da mali obrti nemaju kapacitete da to naprave sami, našim ćemo znanjem pokušati pomoći da pronađu rješenje za svoje probleme. S druge strane, sporazum će omogućiti nastojanje Fakulteta da studente završih godina uključuje u stvarni život, odnosno praksu u raznim obrtima, gdje mogu puno toga naučiti. Također, u sklopu nastave često proučavamo poslovne slučajeve, a s ovim sporazumom obrti će nam dati upravo takve slučajeve, koji mogu biti vrlo korisni za upoznavanje studenata sa stvarnim problemima koje gospodarstvo nosi - rekao je Crnković.

Predsjednik Obrtničke komore poručio je da je jučerašnji dan bitan za obje institucije te da potpisivanje sporazuma donosi dobro i obrtništvu i samom Fakultetu, odnosno njegovim polaznicima.

- Činjenica je da postoji nedostatak kvalitetnih savjeta i dobre suradnje te je ideja gospodina Crnkovića i mene bila da uključimo Ekonomski fakultet, koji nam može pomoći raznim savjetima, predavanjima i marketinškom aktivnošću. Ako nemate dobar marketing, u današnje doba brze informacije, možete imati proizvodnju kakvu god hoćete, ali ona jednostavno ne prolazi - poručio je Knežević te dodao da vrlo korisnim smatra to što će polaznicima Fakulteta osigurati stručnu praksu, preko koje će direktno ući u gospodarstvo i vidjeti kako ono funkcionira te iz svega toga izići spremniji za ovo zahtjevno tržište. D. Miklić

Darko Knežević

predsjednik Obrtničke komore Osijek

Potpisivanje sporazuma donosi dobro i obrtništvu i Ekonomskom fakultetu, odnosno njegovim polaznicima.

Boris Crnković

dekan Ekonomskog fakulteta

Drago mi je što je Obrtnička komora prepoznala Ekonomski fakultet kao instituciju koja joj može biti partner.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike