Autoglas
BULTACOVI INOVATIVNI MODELI ELEKTRIČNIH BICIKALA

Motobike je prava fuzija motocikla i bicikla, može jurnuti na gas i pedale
Objavljeno 5. lipnja, 2018.

Španjolski proizvođač motocikala Bultaco predstavio je nedavno modele električnih bicikala hrvatskim i slovenskim medijima. Modeli Brinco i Albero namijenjeni su svima koji uživaju u slobodi vožnje uz vjetar u kosi i kombiniraju najbolja svojstva motocikala i bicikala, pa te modele najbolje opisuje naziv motobike.

Bultaco je električne bicikle počeo proizvoditi 2014., a od 2017. preko tvrtke Electric Motions prisutan je i na hrvatskom i slovenskom tržištu. U Hrvatskoj su Bultaco proizvodi kategorizirani kao energetski učinkovita vozila pa je pri kupnji moguće iskoristiti poticaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu do 20.000 kn za fizičke osobe, odnosno do 40 % iznosa, a uskoro će biti raspisan i poziv za pravne osobe.

Predstavljeni su Bultaco modeli inovativnih vozila – električni bicikli Brinco i Albero. Bultaco električni bicikli fuzija su motocikla i bicikla pa ih najbolje opisuje naziv motobike. Omogućavaju vam da ih pokrećete pedaliranjem, ali i da ubacite u višu brzinu s pomoću motora koji napaja punjiva baterija. Ovisno o modelu, varira i doseg vožnje. Postoji i nekoliko načina vožnje, ovisno o tome vozite li gradom, uživate u prirodi ili preferirate sportsku vožnju. Bultaco Brinco predstavlja sve dobro poznate vrijednosti brenda prilagođene novim zahtjevima 21. stoljeća – strast, želju za inovacijom i natjecateljski duh. S Brincom je rođen novi pionirski koncept tvrtke - električni bicikl, odnosno motobike. Uz 100 % električni pogon, izravno kontroliranje gasa i iskustvo samostalnog pedaliranja dobit ćete fantastičnu dozu adrenalina baš svaki put!

- Kad pogledate Bultaco vozila, odmah ćete uočiti da ne ulaze ni u jednu kategoriju postojećih grupa vozila na dva kotača. Od motocikla su naslijedili motor (u ovom slučaju električni) kontroliran ručicom gasa, snagu, okretni moment i brzinu, a od bicikla su preuzeli pokretanje pedalama, lakoću i okretnost. Na taj način nastao je hibrid novog naziva - motobike. S obzirom na vrhunski dizajn i vozna svojstva te na ekološku prihvatljivost, riječ je o proizvodima koji se odlično uklapaju u životni stil koji uključuje puno boravka u prirodi i avanturistički duh, ali će ih voljeti i svi oni koji vole izbjeći gradske prometne gužve vozeći se na dva kotača - rekao je Darko Tukulj, vlasnik i direktor Electric Motionsa, zastupnika Bultaca za Hrvatsku i Sloveniju.

Bultaco električni bicikli ekološka su vozila koja čuvaju okoliš, odnosno ne zagađuju ga i uklapaju se u životni stav većine biciklista, ali i motociklista, da je važno biti u skladu s prirodom i ne nanositi štetu okolišu.M.Režić

BEZBRIŽNO UŽIVANJE U PRIRODI

Uz električni bicikl moguće je bezbrižno uživati u prirodi, a pritom imati jednak osjećaj adrenalina, slobode i pustolovine kao i kada vozite motocikl. Uz to, ekološka se vozila isplate i trend su već danas, a pogotovo u budućnosti: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pripremio je poticaje za hrvatske građane koji nabavljaju ekovozila, a uskoro će biti raspisan i poziv za pravne osobe pa, uz užitak u vožnji, ekoelektrično vozilo donosi i uštede pri kupnji.

Možda ste propustili...