Mozaik
AMAZON POTVRDIO NOVU PRODUKCIJU

Snimit će pet sezona
serije “Gospodar prstenova”
Objavljeno 5. lipnja, 2018.

Amazon je potvrdio kako će snimiti pet sezona televizijske serije “Gospodar prstenova”. Krajem prošle godine Amazon je nadmašio konkurente Netflix i HBO i osigurao si prava na televizijsku adaptaciju remek-djela J. R. R. Tolkiena. Amazon Studios pobijedio je u nadmetanju i platio 250 milijuna dolara za potpisivanje ugovora i početak produkcije unutar sljedeće dvije godine. Trenutačno pripremaju seriju u suradnji s Tolkien Estate and Trust, HarperCollins i New Line Cinema (studijem koji je radio originalnu filmsku trilogiju). Prema prvim glasinama, serija neće ponovno pričati priču o ratu za prsten, nego će umjesto toga crpiti inspiraciju iz mnogih umetaka i bilješki samog Tolkiena. Prva sezona navodno će se fokusirati na mladog Aragorna, kojega odgaja Elrond u Rivendellu i on otkriva istinu o svojem kraljevskom podrijetlu. Velika prednosti tvoraca serije su upravo brojni dodatci radnji u Tolkienovim spisima. Sam “Appendix A” već pokriva golemo razdoblje. Počinje s mladim Aragornom i priča se veže na njegovo podrijetlo, kao i osnivanje Gondora. Zanimljivo je kako će Amazon koristiti antologijski pristup svijetu Međuzemlja i svaka sezona će se fokusirati na drugog lika ili Tolkienovu zabilješku.

A koga ćemo ponovno vidjeti od poznatih glumaca iz franšize? Sir Ian McKellan koji je tumačio lik Gandalfa u svim filmovima Petera Jacksona izjavio je kako bi rado glumio čarobnjaka. U radijskoj emisiji Grahama Nortona na BBC Radiju 2, Sir Ian je žustro reagirao na ideju da bilo tko drugi tumači lik Gandalfa.

- Kako to mislite da netko drugi glumi Gandalfa? Nisam još pristao na seriju, jer me još nisu pozvali. Gandalf ima više od 7000 godina, tako da ja još nisam prestar da ga glumim - rekao je Sir Ian. U seriji bi rado zaigrao i Sean Astin, koji se proslavio ulogom hobita Samwisea Gamgeeja. Podsjetimo, prema Tolkienovim djelima do sada je snimljeno šest filmova, koji su osvojili 21 Oscara.

Nova serija imat će nevjerojatan budžet od milijardu dolara i tako postati najskuplja serija ikada snimljena. No, jedna osoba se neće pojaviti u seriji, bez obzira na to koliko novca joj ponudi Amazon, a to je John Rhys Davies koji je glumio patuljka Gimlija i javno je kritizirao projekt rekavši da se “snima dalje samo radi zarade.” Andy Serkis, koji je glumio Golluma u trilogiji, također neće glumiti u seriji, jer ne vidi sebe u ovoj posve novoj verziji priče. S obzirom na Amazonov potpisani ugovor, serija bi trebala krenuti s prikazivanjem najkasnije do studenoga 2019. godine. T. Kvorka

Prva sezona navodno će se baviti mladim Aragornom i njegovim podrijetlom

Možda ste propustili...

PROSLAVA 35 GODINA ALBUMA “DAS IST WALTER”

Zabranjeno pušenje u Splitu 18. pa u Zagrebu 19. listopada

PRVI PUT S IZJAVAMA SUPRUGE

Novi dokumentarni film o Chucku Berryju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana