Magazin
MARKO PAVIĆ, MINISTAR RADA I MIROVINSKOG SUSTAVA

Do 2023. osigurali smo 17.000 STEM stipendija
Objavljeno 2. lipnja, 2018.

Nedavno je u Zagrebu predstavljen jedinstveni inovacijski centar - AlgebraLAB, čijim je otvorenjem prvi put u ovom dijelu Europe tvrtkama i startupovima omogućeno unaprijediti poslovne procese korištenjem otvorenog centra istraživanja i razvoja. Izaslanik predsjednika Vlade RH te ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, u povodu toga rekao je:

- AlgebraLAB, kao i druge privatne inicijative, podržava rast i razvoj Hrvatske prema digitalnoj ekonomiji budućnosti i nadam se da će takvih inicijativa biti sve više. Vlada je kroz Europski socijalni fond izdvojila značajna sredstva za zapošljavanje i osposobljavanje, a posebno nam je drago što smo iz tog fonda osigurali 17.000 STEM stipendija do 2023. godine.

Hrvoje Balen, član uprave Algebre, u svom obraćanju okupljenima rekao je:

- Respektabilna baza znanja i znanstvenici zaslužni za razvoj digitalnih tehnologija našem inovacijskom centru daju posebnu dimenziju. AlgebraLAB postaje prostor kreiranja budućnosti, prostor otvoren za nove, hrabre i kreativne ideje, za rješenja o kojima danas možda i ne sanjamo, a koja će već sutra postati dio našeg poslovanja i našeg života.

Leo Mršić, direktor AlgebraLAB-a, naglasio je sljedeće:

- U LAB-u projekte razvijamo od početne ideje do finalnog prototipa, tzv. end-to-end, a zahvaljujući konceptu dijeljenja znanja, naši korisnici dobivaju priliku testirati svoje ideje u realnom okruženju, sve do realizacije funkcionalnog prototipa. Time se postižu značajne uštede, ali i premošćuju neke dječje bolesti koje često prate razvoj novih, inovativnih rješenja.

Voditeljica razvoja poslovanja AlgebraLAB-a Maja Brkljačić, istaknula je:

- Neovisno o tome imaju li ideju koju žele razviti, ili su u potrazi za rješenjem koje će im pomoći riješiti poslovne izazove, privatnim i javnim subjektima otvaranjem AlgebraLAB-a stvara se prilika da uz minimalan rizik istraže svoje interne potencijale, testiraju mogućnosti uvođenja novih usluga i unaprijede svoje poslovanje korištenjem stručne podrške i tehnoloških resursa AlgebraLAB-a.(Priredio: D.J.)

Možda ste propustili...