Osijek
PROSLAVA DANA OŠ TENJA

Dvorcem Adamović prohujali Vikinzi, stari Grci, fijakeri i oldtimeri
Objavljeno 31. svibnja, 2018.

I ove godine u povodu obilježavanja Dana Osnovne škole Tenja, učenici i nastavnici ove osječke škole pripremili su iznimno atraktivan nastavni program.

Naime, škola koja djeluje još od 1928. godine, svoj dan slavi 30. svibnja, a učenici su ga obilježili radionicom „Vremeplov – šetnja kroz stoljeća.“ Kako škola jednim djelom, osim u suvremenoj zgradi iz 1972., djeluje i u reprezentativnim prostorima dvorca Adamović, prostor dvorca i perivoja pokraj škole idealno su se uklopili u ovogodišnju proslavu.

- Ove godine temu proslave provukli smo kroz radionice od prvog do osmog razreda. Središte proslave izložba je starih predmeta i antikviteta u vlasništvu naših učenika i njihovih roditelja, baka i djedova. Tako tu imamo čak i rimske novčiće, ali i stare primjerke Glasa Slavonije, ukrasne i uporabne predmete za koje mnogi više niti ne znaju namjenu. U vanjskom djelu izložbe pomogao nam je Old timer klub Osijek, gdje su članovi dovezli svoja raritetna vozila, a imamo čak i jedan stari fijaker. Djeci je najdraži dio bilo tematsko kostimiranje i oživljavanje povijesti, pa imamo stare Grke, Vikinge, ali i radionice pisanja kroz povijest od glinenih pločica preko pera do pisaćih strojeva. Tu su još glazbene radionice, radionice plesa, izrade starih igračaka i starih spomenara i slično. Vrhunac proslave je priredba s uvježbanim glazbenim i plesnim programom - naglasila je jedna od organizatorica ovogodišnje proslave profesorica hrvatskog jezika Renata Čeč. Inače, recimo kako je riječ o jednoj od osječkih škola s najvećim brojem razrednih odjeljenja i više od 600 učenika.

Nefreteta Z. EBERHARD
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike