Regija
DVA TJEDNA RANIJE NEGO INAČE

Sutra počinje sezona
kupanja na bazenima
Objavljeno 1. lipnja, 2018.

ĐAKOVO

Prvi lipanjski vikend bit će prvi vikend nove kupališne sezone! Gradski bazeni vrata posjetiteljima otvaraju u subotu 2. lipnja u 10 sati i časte besplatnim kupanjem, a ponuda kupanja bez ulaznice za sve koji traže osvježenje uslijed prvog ljetnog vala vrijedi i za nedjelju 3. lipnja, doznajemo u đakovačkom gradskom komunalnom poduzeću Univerzal.

Nova sezona počinje dva tjedna ranije u odnosu na prošlogodišnju, no cijene ulaznica ostaju kao i lani; dnevna je ulaznica deset kuna, sezonska 100, mjesečna 50, a za obiteljski je sezonski paket ulaznica potrebno izdvojiti 250 kuna. Neograničeno dnevno spuštanje aquaganom koštat će i dalje deset kuna.

Prošlog ljeta Gradske je bazene posjetilo 55.000 kupača. Rekordna je posjećenost u 2017. zabilježena tijekom vikenda od 21. do 23. srpnja, kada je na bazenima boravilo oko 3.500 posjetitelja.

Posjetitelji na đakovačkim bazenima osvježenje mogu pronaći u velikom olimpijskom bazenu, uz koji je pretprošle godine postavljen i 55-metarski aquagan, a oni mlađi u dječjem bazenu, u kojem se nalazi vodena gljiva iz koje teče voda. Valja reći da je svojim sadržajima đakovačko kupalište s punim pravom ponijelo naziv aquaparka, a zanimljivi su i statistički podaci koji govore da je u proteklim sezonama primjećeno da čak trećina posjetitelja nisu iz Đakova, nego iz okolnih sela i gradova.

U rekonstrukicju bazena prošlih su godina uložena znatna sredstva pa je tako nabavljen već spomenuti aquagan, potpuno je rekonstruiran mali bazen, obnovljene su tribine, montirana je i štedna LED rasvjeta, postavljeno novo ozvučenje, 2500 kvadrata novog popločenja. Uoči prošle kupališne sezone krenulo se u obnovu olimpijskog bazena, no, kako se lane spominjalo obnovljen samo djelomično, te ga očekuje cjelovita rekonstrukcija.M.Muškić

U subotu i nedjelju kupanje na gradskim bazenima besplatno!

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ĐAKOVŠTINI IZRAŽEN PROBLEM IMOVINE “NA BUBNJU” ILI ČISTA SLUČAJNOST?

U županiji dražbe za devet nekretnina, pet iz Đakova

2

ĐAKOVO

Grad ruši kuću koja ometa promet

3

U GIMNAZIJI ŽUPANJA

Učenici zadovoljni “Školom za život”