Crna kronika
NAPAD U OSJEČKOM PARKU

Maloljetniku u parku smrskali jagodičnu kost
Objavljeno 30. svibnja, 2018.
Majka je ogorčena jer policija nije ispitala žrtvu ni šest dana nakon prijave

OSIJEK - Sedamnaestogodišnjak iz Osijeka napadnut je prošle srijede u Perivoju kralja Petra Krešimira IV. Tinejdžera su napala tri, još uvijek nepoznata, mlađa muškarca koja su bila u Perivoju kod ružičnjaka. Tinejdžer se inače aktivno bavi sportom i prošlog je tjedna osvojio prvo mjesto na natjecanju u borilačkim sportovima u Slavonskom Brodu.

- Znam da sam bio na treningu i kad sam krenuo kući, nazvao sam prijateljicu iz razreda jer smo imali 17 tzv. situacija koje smo morali predati u školi, a trebali smo ih 18. Dogovorili smo se da se nađemo kod Iktusa. Došao sam kući, otuširao se i krenuo se naći s njom. Mislim da sam bio kod Iktusa, jer je mi je nakon napada nestala 18. situacija, koju sam nosio. Iako mi je dosta toga mutno, sjećam se da sam išao kroz park i ondje su sjedila tri mladića u dobi od oko 20 godina. Nešto su dobacivali i mislim da sam odgovorio. Tada su me napali. Zacrnjelo mi se pred očima - ispričao nam je 17-godišnjak.

Njegova majka dodaje da ju je unatoč teškim ozljedama uspio nazvati.

- Nazvao me da dođem po njega i još je rekao “gadno je, nemoj paničariti”. Ponijela sam ručnik i uspjela sam ga pronaći na Vukovarskoj. Spustio je kapuljaču na lice pa nisam vidjela do bolnice kako to izgleda, a kad sam vidjela, zamalo sam pala u nesvijest - priča majka. Kako dodaje, dječaku su napadači smrskali jagodičnu kost.

- Izvlačili su mu nekakvom kukom kost i ugradili dvije metalne pločice. Liječnik nam je rekao da je taj udarac mogao dobiti jedino tzv. bokserom ili teleskopskom palicom s kuglom. Da je udarac dobio samo dva centimetra više, bio bi mrtav - dodaje majka i nastavlja da joj nije jasno kako to da nitko iz policije nije došao ispitati njezina sina.

- Napad se zbio u srijedu, a u četvrtak je sin operiran. U četvrtak sam napad otišla prijaviti u I. policijsku postaju. U utorak sam ponovo nazvala inspektora kojem sam podnijela prijavu i on mi je rekao da nije u Osijeku, ali da je predmet proslijedio kolegama. Nije mi jasno kako to da nitko do danas nije došao ništa pitati mog sina! Mogli su to učiniti dok je još bio u bolnici, a iz bolnice je izišao u ponedjeljak, pa su i tada mogli doći, no nisu - ističe majka pretučenog 17-godišnjaka.

Majka dodaje da su joj liječnici u bolnici rekli da često imaju pretučene mlađe osobe koje dođu baš iz Perivoja, gdje je i 17-godišnjak napadnut, no da se obično radi o lakšim ozljedama, pa se ne prijavi policiji.

Iako je 17-godišnjak idućeg mjeseca trebao ići na državno prvenstvo, sada to neće moći jer su mu liječnici zabranili bilo kakvo bavljenje sportom najmanje tri mjeseca. Ne može ni u školu, iako je kraj godine.

- U školi su rekli da će nam izići u susret koliko god to bude moguće, a kada bude morao dolaziti, ja ću ga voziti, jer ne može biti na jakom svjetlu. Za njega bi bilo kobno da ponovno dobije udarac u isto mjesto - kazala je zabrinuta majka.

- Javili smo se medijima samo zato da se napadači pronađu, jer danas je to moj sin, a sutra nečiji drugi. Moj sin je, srećom, preživio, no tko zna što se može dogoditi. Nikada se ne zna tko je sljedeća žrtva - kazala je majka pretučenog 17-godišnjaka, navevši da je prije izbjegavala osječke parkove, a od sada će to činiti pogotovo.

Sandra LACIĆ
POLICIJA PROVODI IZVIDE

Na naš upit, iz Policijske uprave osječko-baranjske potvrdili su da su 24. svibnja zaprimili dojavu o ozljeđivanju maloljetne osobe. “Policijski službenici u povodu dojave provode izvide te napominjemo da su, sukladno sa Zakonom o sudovima za mladež, izvidi kaznenih djela i postupak prema maloljetniku ili na štetu djece i maloljetnika tajni. Odobrenje za objavu podataka o postupcima u kojima su sudjelovala djeca ili maloljetnici daje nadležno državno odvjetništvo ili sud za mladež”, kažu iz osječke policije. Na upit kako to da nitko još nije kontaktirao majku pretučenog mladića, nismo dobili odgovor.

Najčitanije iz rubrike