Dome slatki dome
TOMKET GUME

Povoljan put do vrhunskih performansi
Objavljeno 30. svibnja, 2018.

Češki proizvođač guma Tomket predstavio se na našem tržištu kao povoljan izbor za vrhunske gume za sve klase automobila. U svijetu automobila često je primjenjiva ona deviza “koliko para, toliko muzike”. Krenuvši od kupnje automobila, njegove opremljenosti, a i kasnije tijekom održavanja automobila, uvijek je sve prožeto uloženim novcem i onim što dobivamo za njega. Jedna od kategorija na kojoj nikako ne bismo trebali štedjeti (a često se štedi), jesu automobilske gume. Gume su naš jedini kontakt s površinom ceste kojeg često mnogobrojni kupci zanemaruju, ili ne shvaćaju ozbiljno. Upravo gume su jedna od tih kategorija gdje gotovo uvijek skuplje gume nude i bolje performanse, no možemo reći sve do sada. Naime, češki proizvođač Tomket, kao relativno novo ime u svijetu automobilskih guma, odlučio je promijeniti ovu paradigmu i tržištu ponuditi povoljne gume, ali istodobno vrhunskih performansi usporedive s top-gumama renomiranih proizvođača.

Ako ste ikada išli u kupnju guma, onda ste sigurno gume mogli staviti u bar dva razreda. One gume koje proizvode renomirani proizvođači i koje zasigurno znate s TV-a i drugih reklama, i one za koje baš niste čuli. Često u takvoj situaciji gume renomiranih proizvođača nude daleko bolje performanse, čak štoviše, one nepoznate i često jeftine gume nude poražavajuće niske performanse. No, kako to uvijek biva, velika većina vozača odlučuje se za nepoznate i jeftine gume zbog financija. Ovo je odlučio promijeniti češki Tomket. Tako ove gume u rangu povoljnih, možemo reći i jeftinih guma, ipak nude mogućnosti koje su sve do sada bile rezervirane za gornji segment.

Kako navode u Tomketu, testiranja su pokazala kako Tomket gume cijenom konkuriraju u razredu povoljnih, rekli bismo čak i jeftinih guma, a performansama daleko nadmašuju te gume. Ne samo da nadmašuju performansama jeftine gume, nego se čak opasno približavaju renomiranim i skupim gumama. Ovo svakako vidimo i prema oznakama na gumama. Tako Tomket gume Sport nose oznaku razreda B za kočenje na mokrom te oznaku razreda C za potrošnju goriva i svega 69 decibela buke. Ovo su već oznake koje teško nalazimo na jeftinim gumama, a češće na skupim renomiranim. Najbolji dio svega je što za cijenu koja je često u pola vrijednosti renomiranih guma, dobivamo usporedive gume vrhunskih performansi. O tome kako Tomket zaista cilja na sve razrede automobila govori i podatak kako su gume dostupne u brojnim dimenzijama od 15 do 21 inča, za zimsko i ljetno vrijeme, kao i u raznim izvedbama vozila (osobna, sportska, gospodarska, SUV, itd.). M.Režić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana